5 gustari care iti restarteaza creierul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 gustari care iti restarteaza creierul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 5 gustari care iti restarteaza creierul
gustari care iti restarteaza creierul - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - strawberry-dessert-2191973_1920
Credit foto: Imagine de RitaE de la Pixabay

Este ora 3 dupa-amiaza, unde este mintea ta? Daca esti adormit si nu te poti concentra inseamna ca alimentatia sanatoasa nu e un termen din vocabularul si, mai ales, din stilul tau de viata. Inainte sa te grabesti sa iti iei o cafea, incearca una din gustarile urmatoare si vei vedea ca te vei trezi.

Studiile arata ca o alimentatie sanatoasa este importanta pentru creierul tau si iti influenteaza capacitatea de a memora sau de a reactiona in fata sarcinilor zilnice de la job. Creierul tau foloseste glucoza pe post de combustibil si atunci cand nivelul glucozei scade, adesea in pauza lunga dintre pranz si cina, si abilitatile tale mintale se diminueaza.

Iata 5 gustari sanatoase cu efect stimulator. Sunt gustoase, usor de preparat sau de cumparat si contin combinatii de nutrienti ce iti vor mari puterea de concentrare si memoria.

Fructe de padure si ciocolata fac parte din alimentele sanatoase care ajuta creierul

Amesteca o cana de fructe de padure cu o lingura de ciocolata neagra si o lingura de alune. Fructele de  padure contin tanine, ce protejeaza celulele creierului si imbunatatesc memoria. Combina-le cu ciocolata bogata in flavonoid si iata cum ai o gustare foarte apreciata de creierul tau.

Mananca inteligent: 6 gustari care stimuleaza creierul

O alimentatie sanatoasa bazata pe cereale integrale asigura aportul optim de glucoza pentru creier

Combina jumatate de cana de cereale integrake cu ¼ cana de stafide sau caise uscate, cirese sau merisoare si 1 cana si jumatate de nuci sau migdale. Cerealele sunt o sursa foarte buna de fibre, care incetinesc absorbtia glucozei. Creierul tau va avea destul timp sa isi procure energia de care are nevoie pentru a functiona pe timpul dupa-amiezei.

 

Humus si legume, doua elemente-cheie ale alimentatiei sanatoase pentru creier

Serveste 1/3 cana de humus cu o cana si jumatate de telina si morcovi. Iubitorii de legume reusesc adesea sa isi mentina creierul in forma pe masura ce imbatranesc, asa ca profita de aceasta gustare cand ti-e foame si pastreaza-ti creierul alert.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 02/10/2023