Dieta si sanatate: Schimbari in alimentatie, pentru a preintampina imbatranirea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta si sanatate: Schimbari in alimentatie, pentru a preintampina imbatranirea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Dieta si sanatate: Schimbari in alimentatie, pentru a preintampina imbatranirea
Dieta si sanatate
Credit foto: Depositphotos.com

Pe masura ce imbatranim, corpul nostru are nevoie de o alta dieta . Uneori chiar propria alimentatie ne imbatraneste . Aceasta trebuie sa fie modificata astfel incat sa avem un aport sporit de vitamine si minerale , necesare transformarilor pe care le suferim. Cel mai bine ar fi ca aceste modificari ale dietei sa inceapa de la varsta de 30 de ani. Cu cat incepem mai devreme alimentatia sanatoasa, cu atat mai bine pentru sanatatea batranetilor noastre.

Vitamina B12 trebuie suplimentata odata cu inaintarea in varsta

De foarte multe ori, vitamina B12 este omisa din alimentatie. Ea este foarte importanta pentru ca ajuta la producerea celulelor din sange si contribuie la mentinerea procesului cognitiv. Daca in tinerete vitamina B12 poate fi usor asimilata din oua si carne, dupa 50 de ani, vitamina B12 va putea fi absorbita mai mult prin aportul de alimente imbunatatite cu aceasta vitamina sau prin suplimentele alimentare.

Afla tot ce ai nevoie sa stii despre alimentatia alcalina, singura care te tine departe de boli, iti reda energia, te detoxifica, vitaminizeaza si slabeste in acelasi timp. Clic aici.

Bananele tin tensiunea arteriala sub control

Odata cu inaintarea in varsta, tensiunea arteriala incepe sa creasca. Pentru a combate aceasta problema si pentru a micsora riscul unui accident vascular sau infarct, catre batranete, ar trebui sa consumati mai putina sare si mai mult potasiu. Pe langa medicamentele diuretice care au acest efect, o sursa foarte buna de potasiu sunt banana, broccolli si cartofii copti in coaja.

Mai putine calorii, mai multa sanatate la batranete

Pe masura ce imbatranim, metabolismul incepe sa slabeasca. Drept urmare, si aportul zilnic de calorii trebuie sa scada. In general, persoanele in varsta tind sa manance mai putin. Extra caloriile se vor transforma in extra kilograme la cantar. Ceea ce creste riscul de diabet, boli cardiovasculare, osteoporoza si osteoartrita.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/04/2023