7 secrete financiare pentru un buget de familie sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 secrete financiare pentru un buget de familie sanatos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 7 secrete financiare pentru un buget de familie sanatos

Nimic pe lumea aceasta nu se compara cu un copil. Iar pentru bebelusul tau iti doresti tot ce e mai bun. Cateodata, chiar exagerezi, mai ales in primul an de viata, cand ii oferi absolut ce iti doresti tu, uitand ca, de fapt, nevoile copilului sunt cu mult mai mici. Este normal sa-l inconjori cu lucruri de calitate, insa acestea nu trebuie sa fie cele mai scumpe. Oricum, copilul nu va face diferenta.In momentul in care ai devenit tatic pentru prima oara nimic nu te-a pregatit pentru prezenta micutului in viata ta. Indiferent de sfaturile pe care le-ai primit din partea parintilor tai sau din partea unor prieteni care au la randul lor copii, aceasta fiinta micuta iti schimba prioritatile in viata. Cel mai mult de suferit vor avea finantele tale: patut, jucarii, hainute, scutece carucior, scaunelul pentru masina, toate acestea iti vor da bugetul peste cap. Nimic nu e prea bun pentru copilul meu este mottoul dupa care se ghideaza multi dintre parinti. Tocmai de aceea este nevoie sa te disciplinezi putin si sa nu mai reactionezi la primul impuls, indiferent daca vine din partea ta sau a copilului. Iata cateva secrete dezvaluite de Stacey Bradford, specialist in finante, citata de MoneyWatch.com pentru ca bugetul vostru sa nu fie complet dat peste cap de catre cel mai nou membru al familiei.

 

Faceti o lista de dorinte

Nu va sfiiti sa le spuneti rudelor si prietenilor de ce ati avea nevoie. Decat sa va treziti cu 10 body-uri si nici o pereche de pantaloni, mai bine le spuneti fiecaruia in parte ce ar putea sa va cumpere. In acest fel, rezolvati doua probleme. Salvati o multime de bani si in acelasi timp le oferiti solutii celor care nu stiu ce sa va aduca.

 

Cumparati de la en-gros

Astfel veti putea face economii de pana la 10 la suta. Numai cine nu are copii nu stie cati bani se cheltuie pe scutece. Nu le cumparati la bucata de la magazinul din colt sau de la farmacie. Mergeti intr-un hipermarket si cumparati o punga cat mai mare. Pretul pe bucata de scutec se va reduce simtitor. Mai trebuie avut in vedere inca un aspect. NU luati prea multe, totusi, s-ar putea sa-i ramana mici.

 

Evitati mancarea pentru bebelusi

Pe langa alimentul in sine, veti plati bani frumosi pe ambalaje, borcane, etichete si alte lucruri viu colorate care va sunt total nefolositoare. In plus multe dintre aceste „specialitati” au in compozitie zahar. Cel mai bine este sa-i pasati voi acasa toate fructele si legumele de care are nevoie.

 

Nu dati fuga la magazinele de fite

Nu este nevoie sa luati lucruri scumpe, de firma. Puteti gasi o tricicleta asemanatoare, intr-un supermarket si la un pret mai mult decat avantajos. Sau, inainte de merge intr-un magazin, intreabati-va prietenii daca n-au una de dat. S-ar putea sa o luati astfel la un pret simbolic, daca nu chiar gratis.

 

Faceti schimb de jucarii

Apelati la familiile de prieteni care au copii si faceti schimb periodic de jucarii. Astfel, toata lumea va avea de castigat. Copiii ca au lucruri noi, iar voi ca n-ati mai dat bani pe alte jucarii, de care oricum se vor plictisi foarte repede.

 

Faceti abonamente de familie

Copilul vostru e mare si vrea un telefon mobil. Mergeti la un operator de telefonie si cereti un abonament tip family. Astfel nu veti fi nevoiti sa mai achizitionati inca un abonament.

 

Lectii la dublu

Copiilor vostri vor sa ia lectii de vioara sau de chitara? Nu este nevoie sa mearga singuri. Daca aveti doar un copil, puteti sa intrebati in cercul vostru de prieteni, care dintre copii mai are astfel de inclinatii. Astfel, puteti imparti la jumatate costul unei ore de studiu. Plus ca, intre lectii, copiii pot exersa impreuna.

Data articol: 17/01/2013