Rolul unui dictionar de vise. Instrumente utile pentru interpretarea viselor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Rolul unui dictionar de vise. Instrumente utile pentru interpretarea viselor

Sfatulparintilor » Vise » Rolul unui dictionar de vise. Instrumente utile pentru interpretarea viselor
dictionar de vise

Visele detin o cantinate enorma de informatii, iar utilizarea unui dictionar de vise va poate ajuta sa va intelegeti sa va descoperiti sinele. Un dictionar de vise va poate deschide lumea interpretarii viselor si va poate ajuta sa intelegi multe simboluri ascunse.

Ce sunt visele

Visele sunt simboluri folosite de mintea subconstienta pentru a impresiona mintea constienta. Cand visam, perceptia noastra este mult mai diminuata decat in perioada de veghe a somnului. Sigmund Freud si Carl Jung au considerat ca visele sunt rezultatul interactiunii dintre mintea constienta si mintea inconstienta. Cu toate acestea, ei au avut interpretari diferite asupra sensului viselor.

Semnificatia viselor. Ce inseamna cand visezi animale?

Citeste si Interpretare vise: 5 simboluri pe care sa nu le ignori

Dictionar de vise – o carte de simboluri si sensuri personale

Cu toate ca exista multe dictionare de vise, sau carti despre sensul si semnificatia viselor, fiecare autor intelege intr-un alt mod interpretarea acestora, teoriile lor putand fi foarte diferite. De aceea, sensul viselor tale, intr-un dictionar de vise, nu este intotdeauna relevant.

Cu totii recunoastem un trandafir cand il vedem, dar nu ii percem in acelasi mod parfumul, culoarea sau farmecul. In timpul viselor, simbolurile folosite pentru a impresiona visatorul sunt cele care stimuleaza cel mai mult simturile individului. Acesta este motivul pentru care simbolul sau descrierea acestuia sunt diferite de la un dictionar de vise la altul. Cu toate acestea, un dictionar de vise va poate ajuta sa gasiti sensul real al viselor.

Ce inseamna cand visezi serpi. Puncte cheie de interpretare. Sa te temi sau sa te bucuri ca ii visezi? Afla!

Citeste si 8 curiozitati despre vise. Tu le stiai?

Dictionarul de vise si jurnalul – instrument util pentru intrepretarea viselor

Am vazut ca intrepretarea viselor este diferita de la un individ la altul, iar dictionarul de vise poate fi un instrument foarte util in acest proces, oferind o idee generala asupra simbolurilor. Pe langa dictionarul de vise, ar trebui utilizat si un jurnal personal de vise. Doar astfel veti putea descoperi si deslusi sensul simbolurilor din visele dumneavoastra.

Nu trebui sa acceptati doar interpretarea generala a simbolurilor. Acordati-va timp si decoperiti sensurile personale ale acestora – numai asa veti gasi raspunsurile pe care le cautati.

Ce inseamna cand visezi cai. Semnificatii in functie de culoare. Interpretarile lui Freud si Jung

Citeste si Stiai ca iti poti controla visele? Iata 7 lucruri despre vise pe care ar trebui sa le cunosti

Niciunui simbol sau cuvant nu i se poate da un singur sens.

Acelasi cuvant poate aparea in vise diferite cu teme diferite, avand sensuri diferite. Astfel, o casa poate reprezenta un simplu adapost intr-un vis, dar si dorinta de proprietate sau de independenta in alt vis.

Retineti ca descrierile dintr-un dictionar de vise sunt doar sugestii care trebuie adaptate la tema visului si la situatia personala, iar jurnalul personal de vise il va completa eficient.

Interpretarea viselor – o abilitate importanta

Dobandirea capacitatii de a va interpreta visele si a le intelege semnificatiile ascunse se va dovedi un instrument puternic pentru a lua legatura cu sinele interior. Utilizarea unui dictionar de vise este o metoda excelenta pentru intelegerea viselor, dar trebuie pastrat si un jurnal personal al viselor. Prin tinerea acestui jurnal veti intelege unicitatea viselor si sensul lor ascuns.

Ar mai trebui mentionat ca singurul care poate deslusi corect semnificatia unui vis, este chiar individul visator. Acesta este singurul in masura sa adapteze explicatiile viselor din dictionarele de vise la situatia personala.

Ce inseamna cand visezi bani. E de bine sau de rau?

Ce inseamna cand visezi foc. Semnificatii profunde la care sa fii atent!

Imagine de Comfreak de la Pixabay

Data articol: 18/01/2022