Stiai ca iti poti controla visele? Iata 7 lucruri despre vise pe care ar trebui sa le cunosti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Stiai ca iti poti controla visele? Iata 7 lucruri despre vise pe care ar trebui sa le cunosti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Stiai ca iti poti controla visele? Iata 7 lucruri despre vise pe care ar trebui sa le cunosti
iti poti controla visele
Credit foto: Imagine de Enrique de la Pixabay

Toti oamenii viseaza in absolut fiecare noapte. Cu toate acestea stim foarte putine lucruri despre visele noastre. De unde provin? Ce inseamna? Le putem controla si ar trebui sa incercam sa le interpretam?

Visatul este una dintre cele mai misterioase si interesante experiente din viata noastra. In timpul imperiului roman unele vise au fost aduse in senatul roman pentu a fi interpretate intrucat se credea despre ele ca sunt mesaje de la zei. Cei care se pricepeau la interpretarea viselor ii insoteau pe liderii militari in timpul campaniilor si bataliilor.

In plus, este bine stiut faptul ca multi artisti au primit ideile creatoare in timpul somnului. Ce stim, cu adevarat, despre vise?

Iata 7 lucruri despre vise pe care ar trebui sa le cunosti.

Visul te poate ajuta in timpul studiului

Daca inveti pentru un test sau sa deprinzi o noua abilitate ar trebui sa iei in calcul sa mergi mai repede la culcare decat sa studiezi inca o ora. Iata de ce: atunci cand creierul viseaza, te ajuta sa inveti si sa rezolvi probleme, sustin cercetatorii de la Harvard Medical School. Un studiu care a aparut recent in Current Biology oamenii de stiinta au observat ca visele reprezinta modalitatea creierului de a procesa, integra si intelege noi informatii. Pentru a imbunatati calitatea somnului – si abilitatea creierului de a invata – evita zgomotele din dormitor (ca de exemplu un tv pornit) care pot avea o influenta negativa asupra lungimii si calitatii viselor.

Ce  înseamnă când visezi CORBI. Semnificații spirituale. Care este legătura cu sufletul tău?

Emotii

Cea mai des intalnita emotie in vise este anxietatea. Emotile negative sunt mai numeroase decat cele pozitive.

Incorporarea viselor

Mintea umana interpreteaza stimuli exteriori care bombardeaza organele de simt in timpul somnului si in integreaza in vise. Asta inseamna ca unerori, in timp ce visezi, auzi un zgomot in realitate si in incorporezi in ceea ce visezi. Spre exemplu, ai putea visa ca te afli la un concert in timp ce fratele/sora ta canta la chitara in camera alaturata.

Barbatii si femeile viseaza diferit

Barbatii au tendinta de a visa despre alti barbati. In jur de 70% dintre personajele care apar in visul unui barbat sunt alti barbati. In schimb, visele femeilor contin un numar egali de barbati si femei. In plus, barbatii au, in general, emotii mai agresive in timpul somnului comparativ cu femeile.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 31/03/2024