Shop
Ultimele 100 de articole

15 sfaturi ca sa gestionezi rivalitatea dintre copiii tai

03 martie 2021, , Vizualizări:
rivalitatea dintre copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - country-4919552_1920

Aproape fiecare parinte care are mai mult de un copil a trait experienta rivalitatii dintre frati insotita de frustrarea aferenta. In ciuda tuturor eforturilor parintilor de a mentine armonia din familie, fratii si surorile se cearta si se vor certa intotdeauna pentru jucarii, se vor tachina, se vor contrazice sau chiar vor ajunge sa se agreseze reciproc fizic, facandu-i pe parinti sa se intrebe: „Ce am gresit? De ce nu se poate sa existe pace si liniste in casa noastra?”.

Pe cat este de enervant si suparator sa asisti la rivalitatea dintre frati, pe atat este ea de normala. Unele frictiuni si gelozii fac parte din procesul firesc de a creste si de a te maturiza, desi in unele familii aceste conflicte sunt cu mult mai grave decat in altele.

De ce apare intre frati aceasta rivalitate?

Partial pentru ca ei se afla in competitie pentru atentia si pentru dragostea ta de parinte. Tu esti foarte important in viata lor si fiecare copil in parte ar prefera sa nu te imparta cu nimeni, cu atat mai mult cu un frate sau o sora. Acest motiv in sine cauzeaza multa disensiune intre ei.

Alti factori care contribuie la rivalitate includ personalitatea si caracterul copiilor, interesele lor similare sau diferite, varstele lor, timpul pe care il petrec unul cu celalalt sau impreuna cu tine, dar chiar si favoritismul pe care il arati unuia din copiii tai, chiar si neintentionat si inconstient.

Cu asa de multi factori la mijloc, este inevitabil sa nu apara ciondaneala intre ei. Iata ce ne invata psihologii de la www.healthychildren.org pe marginea acestui subiect.

Citeste si: 6 vorbe si expresii pe care sa nu le spui copilului tau​. De ce? Pentru ca vorbele din copilarie pot distruge pe viata un om​

Sfaturi pentru parintii care se confrunta cu rivalitatea intre copiii lor

Te mai poate interesa: Vrei doi copii? 12 sfaturi ca sa ajuti primul copil sa accepte si astepte pe bebe 2

Evita sa tii partea unuia dintre copii atunci cand ei au un conflict.

Fii impartial si nu iti arata preferinta fata de un copil sau altul.

Nu rata nici: Cele mai mari griji ale copiilor şi cum să le rezolvi

Imagine de press 👍 and ⭐ de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.