Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa cumperi primul telefon mobil copilului tau

11 iulie 2021, , Vizualizări:
Cum sa cumperi primul telefon mobil copilului tau - sfatulparintilor.ro- pixabay_com - girl-5777241_1920

Te gandesti ca poate ar fi timpul sa ii cumperi copilului tau primul telefon mobil si deja nivelul de stres creste. Pe de o parte ai in minte faptul ca telefonul mobil il poate face pe copil tinta unor hoti, pe de alta parte crezi ca ai fi mai linistit daca ti-ai putea suna copilul pe telefonul mobil sa vezi unde este. Apoi te gandesti daca nu o fi totusi prea devreme, iar copilul nu este pregatit pentru a utiliza un astfel de aparat. Iata mai jos cateva sfaturi care te pot ajuta in a lua cea mai buna hotarare.

Cat de devreme este prea devreme pentru a-i cumpara copilului telefon mobil?

La aceasta intrebare nu exista un raspuns universal valabil. Totul depinde de parinte, de copil, de valorile pe care vrea sa le transmita fiecare. In plus, ar mai fi de luat in calcul cat esti dispus sa platesti la factura. Au fost cazuri cand parintii s-au trezit cu facturi de sute de milioane pentru ca nu au limitat abonamentul copilului.

Citeste si: Afla cand ar trebui sa cumperi copilului primul telefon mobil

Ce traznai poate face copilul cu telefonul mobil?

Daca iti inchipui ca va utiliza telefonul mobil doar pentru a fi gasit de parinti s-ar putea sa te inseli. Mai ales daca abonamentul este dotat cu mai multe optiuni. Sunt o multime de activitati in care copilul se poate angaja: trimite SMS-uri sau intra pe Facebook in timpul orelor sau in timp ce merge pe strada, riscand sa nu fie atent pe unde merge sau  la traversare; poate face poze indecente cu el sau cu colegi de-ai lui pe care apoi sa le dea mai departe pe Facebook sau pe messenger; poate, de asemenea, sa se foloseasca de telefonul mobil pentru a tachina, agasa si agresa alti copii.

Chiar ii trebuie copilului meu telefon mobil in acest moment?

Dupa ce ai constientizat toate riscurile la care este supus copilul si toate minunile pe care le poate face avand la indemana un telefon mobil, aceasta este cea mai importanta intrebare: Chiar ii trebuie? Daca simti ca este mai mult pentru a te simti tu bine in anumite momente, atunci poate ar fi o solutie sa-i lasi un telefon “al familiei” (nu al lui personal) doar in momentele in care este plecat in excursie sau in vacanta la bunici, in tabara si vrei sa fii in legatura permanenta cu el.

Ce telefon mobil este potrivit pentru copii?

Orice copil isi doreste cel mai “cool” telefon, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l si iei. Cand vrei sa cumperi un telefon mobil, smart-phone-urile nu sunt o optiune. Lasand la o parte pretul, si aplicatiile pe care le are pot sa-ti ridice pretul facturii lunare. Pentru inceput, un simplu telefon pe care il poate folosi pentru a vorbi sau pentru a trimite SMS-uri este mai mult decat suficient.

Daca este adolescent, atunci un telefon touchscreen este OK. Trebuie doar sa fii sigur ca il utilizeaza in mod corespunzator, ca nu poate intra pe anumite site-uri etc.

Te mai poate interesa si: Ce trebuie sa stii cand lasi copiii sa se joace la telefonul mobil. 5 sfaturi pentru parinti

Telefoanele de urgenta

Cand introduci numerele de telefon in agenda nu treci doar Mama sau Tata, ci si numele intreg pentru ca, in caz de urgenta sa se poata sti identitatea parintilor si, implicit, a copilului. De asemenea, in agenda ar trebui sa introduci si alte numere de telefon de la bunici, prieteni, persoane in care ai maxima incredere si care pot fi contactate la nevoie. Acest lucru poate fi de mare ajutor politiei, de exemplu, in caz de accident. Daca pleaca in excursie sau in tabara, asigura-te ca in agenda se afla toate numerele  adultilor responsabili de respectiva plecare.

Imagine de CESAR AUGUSTO RAMIREZ VALLEJO de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.