Shop
Ultimele 100 de articole

Cum detectezi stresul la copii?

28 septembrie 2021, , Vizualizări:
Cum detectezi stresul la copii - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-sonwk

Un anumit nivel de stres si ingrijorare e normal si chiar sanatos pentru copii, spun expertii. De fapt, i-au dat si un nume: “eustres” – adica stresul sanatos, care creeaza in copil sentimente pozitive si provine din incercarea de lucruri noi, din intretinerea relatiilor de prietenie si din viata obisnuita, de zi cu zi. Eustresul propulseaza copiii inainte, ii ajuta sa evolueze si le da un sentiment de implinire.

Nu eustresul trebuie sa ne ingrijoreze, spun terapeutii de la GALTime, ci stresul apasator, nociv, tensiunea distructiva, stresul la niveluri alarmante. Acesta apare cand copilul e incapabil sa se adapteze la sau e coplesit de situatii sau responsabilitati. Stresul la cote alarmante are impact negativ asupra copilului si, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa fie recunoscut si infruntat. Chiar si copiii foarte mici pot resimti stresul la nivel emotional, comportamental sau fizic.

Citeste si: Cum stii daca ai copilul stresat si cum il poti ajuta

Iata cateva comportamente care pot indica faptul ca un copil are probleme cu stresul:

E important sa retii ca toti copiii manifesta unele din comportamentele de mai sus in diverse momente ale dezvoltarii lor. Explicati-le ca toata lumea e stresata si ca starile de neliniste, furie si singuratate sunt nromale. Daca aceste comportamente ingrijoratoare persista, provoaca anxietate acuta sau probleme la scoala, e bine sa discuti cu pediatrul si /  sau cu un terapeut ca sa evalueze zituatia un specialist.

Nu rata nici: De ce sunt mai stresati copiii de azi?

Iata cateva metode de a scadea nivelul de stres din viata copilului tau:

Foto

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.