Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai mari griji ale copiilor şi cum să le rezolvi

14 august 2018, , Vizualizări:
cele mai mari griji ale copiilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - childrens-eyes-1914519_1920

 

Cele mai mari griji ale copiilor #4: “Prietena mea cea mai bună (prietenul meu cel mai bun) nu mai vorbeşte cu mine. Are alţi prieteni acum!”

Deşi pentru noi, ca părinţi, poate părea o banalitate, pentru copii prietenii sunt foarte importanţi. Îndeamnă-ţi copilul să îşi exprime trăirile şi n-ar fi rău să se aibă o discuţie cu prietenul/prietena pentru a afla care este motivul “rupturii”. Ar mai trebui să-i explici, de asemenea, că pe măsură ce cresc, oamenii se schimbă, iar lucruri care odinioară erau pasiuni comune, acum nu mai sunt. Probabil că prietenul/prietena a găsit alţi copii cu mai multe lucruri în comun, ceea ce ar trebui să facă şi copilul tău. Reasigură-l că el nu are nici o vină, că aceste lucruri sunt normale şi că, în viaţă, oamenii vin şi pleacă, iar lângă el vor rămâne adevăraţii prieteni.

 

Cele mai mari griji ale copiilor #5: “Cred că profesorul nu mă place. Nu ştiu ce i-am făcut!”

Şcoala este grea, trebuie să o recunoaştem. Şi chiar şi noi am avut sentimentul că un profesor nu ne are la inimă. Cel mai important lucru este să discuţi cu copilul tău, să afli cum stau lucrurile, ce simte el, care sunt motivele care îl fac să creadă că profesorul are ceva cu el. Este indicat să porţi o discuţie şi cu profesorul respectiv. Odată aflată poziţia lui, ştii ce ai de făcut mai departe. Cu puţin noroc vei reuşi să detensionezi situaţia, copilul va scăpa de stres, iar acest lucru îl va ajuta să se concentreze mai bine, să înveţe mai bine şi să ia note mari.

 

Şi nu uitaţi, obişnuiţi copiii să vă spună toate aceste griji. Sunt mulţi copii care se închid în ei, nu vor să vorbească, iar misiunea părinţilor  de a afla ce au pe suflet este extrem de grea.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.