Shop
Ultimele 100 de articole

Probleme cu spatele in timpul sarcinii – de ce apar si cum le tratam?

17 februarie 2020, , Vizualizări:
Probleme cu spatele in timpul sarcinii - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pregnant-1597889_1920

In perioada sarcinii, durerile de spate si disconfortul nu sunt iesite din comun. Peste 50% dintre viitoarele mamici se confrunta cu o forma sau alta de durere de spate, mai ales pe masura ce bebelusul se dezvolta.

In acest sens, doi dintre medicii clinicii Intermedicas –Second Opinion au vorbit in exclusivitate pentru Sfatulparintilor.ro despre cauzele durerilor de spate, modalitatile de a le preveni si cum pot fi tratate sau ameliorate.

 

 

Care sunt cauzele durerii de spate?

Dr. Helmut Hiertz: Conform statisticilor aproximativ 60 – 70% dintre femei sufera de afectiuni ale coloanei. Aceste afectiuni pot fi de natura degenerativa, inflamatorie, traumatica si tumoroasa. Desi de cele mai multe ori cauzele durerii de spate sunt necunoscute, in proportie de 25% au legatura cu articulatia sacro-iliaca; localizata intre spina lombara si pelvis, zona in care impactul asupra coloanei se resimte accentuat datorita transferului de greutate care are loc intre coloana, pelvis si picioare.

In cazului femeilor insarcinate, la inceputul sarcinii, durerea este cauzata de impactul la nivelul zonei lombare. Dupa implinirea a 6 luni de sarcina, din cauza transferului de greutate, precum si a cresterii nivelului de estrogen si a depozitului de rexinplasma, cauza durerii devine zona sacro-iliaca. Aceste schimbari genereaza relaxarea ligamentelor, deci si o mobilitate crescuta a articulatiilor.

In cazul femeilor care sufera de o degenerare a discurilor lombare inainte de sarcina, sansele de a dezvolta o hernie de disc sunt mult mai crescute. Pentru a sesiza o hernie de disc este important de notat faptul ca durerea va fi resimtita la nivelul coloanei precum si la nivelul piciorului, dar functia intestinala precum si functionarea normala a vezicii urinare nu vor fi impactate. De asemenea, nu se va intampina un deficit motor in zona piciorului.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.