Nașterea naturală după cezariană - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Nașterea naturală după cezariană

Sfatulparintilor » Sarcină » Sănătatea gravidei » Nașterea naturală după cezariană
Nasterea prin cezariana - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-4100420_1920

Atunci când ești însărcinată iar nașterea anterioară a avut loc prin intervenție cezariană, te poți întreba dacă nașterea naturală constituie o variantă pentru tine. Află că este o posibilitate pentru multe femei, însă trebuie să se țină cont de anumiți factori. Iată mai multe amănunte din partea medicului specialist. »

Informații despre nașterea naturală după cezariană Atunci când îți dorești să naști natural după cezariană siguranța pentru tine și bebelușul tău rămân aspectul cheie de luat în considerare, iar în acest sens este important să ai o stare de sănătate bună; este posibil să poți naște și gemeni. Trebuie subliniat că te afli expusă unui risc ridicat de complicații, putând apărea probleme de sănătate pentru tine și bebeluș, unele potențial fatale. Este important să discuți cu medicul despre eventualele riscuri.

Iată și factorii care influențează acest tip de naștere:

obezitatea (IMC mai mare de 30), preeclampsia (hipertensiune arterială în timpul sarcinii), vârsta (peste 35 de ani), cezariană anterioară (în decurs de 19 luni), fătul are dimensiunea extrem de mare (peste 4000 grame sau care a depășit 40 de săptămâni gestaționale). De asemenea, iată situațiile suplimentare în care nu este indicată nașterea naturală: stres fetal, herpes genital, distocie (un travaliu lung și dificil ca urmare a unei dilatații cervicale lente, un pelvis mic sau un bebeluș mare).


Criterii pentru nașterea naturală după cezariană:

să nu existe mai mult de 2 incizii cezariene transverse, să nu existe cicatrice uterine suplimentare (precum intervenție uterine extinsă – miomectomie pentru îndepărtarea fibroamelor), anomalii sau rupture anterioare, pelvisul este suficient de mare pentru trecerea bebelușului în siguranță, medicul să fie pregătit să monitorizeze travaliul și să efectueze/recomande cezariană dacă este necesar, o unitate medicală cu personal disponibil în weekend sau noaptea dacă se impune cezariana (anestezist și medic, precum și echipament adecvat). Alte criterii: motivul pentru prima cezariană nu se regăsește în această sarcină, nu suferi de probleme medicale grave și nici probleme în sarcină (placenta previa, fibrom mare), bebelușul are dimensiune normală, bebelușul este cu capul în jos.


Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2mcKcyV

Data articol: 21/09/2019