Am voie sau nu? Mituri despre alimentatia gravidei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Am voie sau nu? Mituri despre alimentatia gravidei

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » Am voie sau nu? Mituri despre alimentatia gravidei
Mituri despre alimentatia gravidei - sfatulparintilor.ro - dreamstimefree_8494712

Cand afli ca esti insarcinata, viata ti se schimba. Nu mai iei decizii doar in numele tau, ci si in numele copilului pe care il porti in pantece. Iar acest lucru este valabil mai ales in privinta stilului de viata si a alimentatiei. “Am voie sau nu?”, aceasta este intrebarea la care se gandesc cele mai multe gravide. Iar raspusurile poti deveni contradictorii, din cauza mai multor mituri care circula pe aceasta tema.

Un lucru este clar: gravidele ar trebui sa fie atente la ce mananca, sa elimine alimentele procesate si sa consume alimente bogate in nutrienti, fara aditivi, hormoni, antibiotice, pesticide sau conservanti.

Iata o serie de intrebari la care toate gravidele ar vrea sa stie raspunsul.

  1. Am voie cafea?

Sunt studii care spun ca un consum mic de cafea nu face rau. Prea multa cafeina creste riscul de avort spontan sau induce nasterea prematura. “Mic” inseamna nu mai mult de 200 mg de cafeina pe zi. Mai exact, o cescuta de cafea are 100 mg de cafeina, un expresso are 65 mg de cafeina, iar o ceasca de cafea are 50 mg de cafeina.

  1. Am voie alcool?

In unele tari europene, gravidele consuma putin vin la cina. Totusi, ginecologii si obstetricienii spun ca nu exista o “cantitate sigura” de alcool pe care femeile insarcinate o pot consuma. Sunt unii obstetricieni care spun ca jumatate de pahar de vin, dupa ce ai trecut de primul semestru, poate fi in regula, insa nu este deloc indicat sa depasesti masura.

  1. Am voie peste?

Frica este justificata avand in vedere potentialul risc de contaminare cu mercur in urma consumului de ton, macrou sau peste spada (in general, cu cat este mai mare peste, cu atat este mai mare riscul). Totusi, de ce femeilor japoneze nu li se interzice consumul in timpul sarcinii? O alta sursa de pericol sunt considerate bacteriile si parazitii. Daca pestele este congelat, bacteriile si parazitii sunt anihilate. La fel si daca pestele este gatit corespunzator.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 07/01/2020