Depresie postpartum sau deficit de vitamine? Ce spun specialiştii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Depresie postpartum sau deficit de vitamine? Ce spun specialiştii

Sfatulparintilor » Sarcină » Sănătatea gravidei » Depresie postpartum sau deficit de vitamine? Ce spun specialiştii
alimentatia dupa nastere - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - adult-baby-bed-225744

Universul tulburărilor emoționale este mult mai complicat decât pare la prima vedere. De multe ori ne încearcă sentimente copleșitoare, pe care nu le înțelegem, iar aceste emoții sunt încă și mai intense atunci când devenim mămici. Perioada de după naștere este nu doar una dintre cele mai frumoase și mai speciale din viața noastră, dar și mult mai dificilă decât ne-am putea vreodată imagina.

Depresia postpartum reprezintă, din păcate, un fenomen emoțional mult mai des întâlnit decât am putea crede: conform specialiștilor, circa 10% dintre proaspetele mămici ar putea suferi de depresie postpartum, deși nu toate sunt diagnosticate. Există însă și o cauză mai puțin cunoscută a anxietății, tristeții, deznădejdii resimțite după ce ai dat naștere și care nu are nicio legătură cu depresia: deficitul de vitamine.

Află din rândurile de mai jos cum să faci diferența dintre cele două!

Multe dintre simptomele pe care le vom pune în perioada postpartum pe seama depresiei sunt de fapt provocate de o deficiență de vitamine. Specialiștii consideră că de multe ori tristețea, tensiunea, stresul, oboseala, senzația de extenuare sunt semn că ai o lipsă semnificativă de nutrienți.

În primul rând, este vorba despre lipsa de vitamina D. Multe studii au pus semnul egal între deficiența acestui nutrient și depresie, deși nicio cercetare majoră nu a avut până acum un impact semnificativ. Nivelurile scăzute de vitamina D pot provoca însă și unele boli cronice, precum diabet, boli cardiovasculare sau cancer. Dat fiind faptul că acest nutrient este necesar organismului și pentru a produce calciu, nu e de mirare că ajungem în situația de a avea dureri de oase sau de a fi mai predispuse la fracturi atunci când suferim de deficiențe.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2GTE1Xq

Data articol: 05/02/2020