Află cum scapi de depresia postpartum - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Află cum scapi de depresia postpartum

Sfatulparintilor » Sarcină » Sănătatea gravidei » Află cum scapi de depresia postpartum
depresia-postpartum

Nașterea unui copil reprezintă un eveniment extraordinar în viața unei femei, dar depresia postpartum poate afecta negativ atât mama, cât și nou-născutul. Tranziția de la gravidă la proaspătă mămică este însoțită de puternice transformări hormonale și emoționale care se pot manifesta adesea sub formă de depresie postpartum. Conform statisticilor, procentul depresiei postpartum în rândul femeilor poate ajunge până la 60%.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Principalele simptome ale depresiei postpartum sunt de natură psihologică și constau în sentimente de singurătate, tristețe, vină, extenuare, lipsa de interes în îngrijirea copilului. Sunt de asemenea uzuale anxietatea și stresul în perioada imediat următoare nașterii.

 

În mod surprinzător, nu doar femeile, ci și bărbații pot suferi de depresie postpartum și, conform studiilor, 25% dintre proaspeții tătici prezintă un anumit simptom de depresie. Nu este cunoscută exact cauza apariției depresiei postpartum și la bărbați, deoarece ei nu trec prin aceleași schimbări hormonale ca și femeile după naștere.

Din fericire, există mai multe remedii naturiste la care pot apela atât mămicile, cât și tăticii, pentru a depăși mai ușor această perioadă dificilă și a preîntâmpina depresia postpartum.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Data articol: 05/12/2016