6 cai simple sa te relaxezi in timpul nasterii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 cai simple sa te relaxezi in timpul nasterii

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » 6 cai simple sa te relaxezi in timpul nasterii
cai simple sa te relaxezi in timpul nasterii

Nasterea nu este deloc asa cum o vedem la televizor. In filme vedem o mama care trece prin contractii puternice, care tipa ingrozitor, iar la final naste in doua clipe.

In realitate, insa, contractiile incep incet si se intensifica si se indesesc pe masura ce travaliul inainteaza. Chiar si daca se rupe apa, tot mai dureaza cateva ore pana la nastere. In acest interval, mamele au timp sa aplice cateva strategii de relaxare, menite sa le asigure un confort minimum in timpul travaliului.

Iata cateva dintre ele.

Experienta nasterii iti apartine in totalitate

Nicio nastere nu seamana cu alta. Nu lua deciziile in conformitate cu parerile si experientele altora legate de nastere. Ceea ce a fost bine pentru altcineva poate sa nu fie bun pentru tine.

Analizeaza-ti temerile in avans

Nu esti singura femeie speriata de o nastere, chiar si daca ai mai nascut. Analizeaza-ti fiecare preocupare si rezolv-o inainte de nastere impreuna cu medicul sau cu oricine altcineva te poate ajuta, in functie de temerile pe care le ai. In acest fel iti asiguri un travaliu linistit. Daca ai temeri in timpul nasterii, acestea iti pot tulbura travaliul.

Nu rata nici: De ce nu este bine sa nasti la 8 luni. Afectiunea pe care o va dezvolta bebelusul nascut prematur

Incearca sa dormi la inceputul travaliului

Daca este posibil, incearca sa dormi cand simti primele contractii. Poate ca vrei sa iti cronometrezi distanta dintre contractii si lungimea acestora, insa este mai bine sa te odihnesti si sa te relaxezi. Ai nevoie de energie pentru nastere. Chiar daca nu poti adormi, este suficient sa stai intinsa cu ochii inchisi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/02/2022