Shop
Ultimele 100 de articole

In timpul sarcinii: Ce ai voie sa faci si ce nu cand esti gravida?

22 ianuarie 2021, , Vizualizări:
cand esti gravida

Cand esti gravida iti vin in minte tot felul de intrebari la care raspunsul poate fi simplu – DA sau NU -, dar de ele depinde sanatatatea bebelusului si starea ta de bine.

Iata numai cateva exemple de intrebari care apar in timpul sarcinii si raspunsul lor oferite de medici specialisti.

Am voie sa fumez in timpul sarcinii? NU!

Fumatul dauneaza sarcinii, chiar si daca este vorba de fumat pasiv. Se poate ajunge la avort sau malformatii ale bebelusului. Insa de cele mai multe ori femeile fumatoare aduc pe lume copii care cantaresc mult mai putin decat normal. De aceea, orice femeie ar trebui sa renunte total la tigari cu mult inainte de a se hotari sa ramana insarcinata, insa efecte benefice are si lasarea de fumat din momentul in care este sigura ca poarta in pantece un copil. De asemenea, sunt de evitat locurile unde se fumeaza.

In timpul sarcinii, am voie sa fac masaj? DA!

Gravidele au voie sa faca masaj si chiar este recomandat pentru relaxare in primele sase luni de sarcina, insa acesta trebuie facut de personal calificat. Acestia stiu ce este permis si ce nu la o femeie insarcinata.

Sunt permise droguri le in timpul sarcinii? NU!

Drogurile nu sunt sanatoase oricum, daramite cand vorbim despre o femeie insarcinata. Chiar si drogurile „legale” constituie o problema serioasa pentru fat, asa ca ar fi bine sa le stergeti de pe lista.

Cand esti gravida poti avea animale de casa? DA

Este adevarat ca pisicile sunt responsabile pentru infestarea cu toxoplasmoza. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa le abandonati. Daca aveti un animal de casa cel mai bine ar fi sa nu intrati in contact cu fecalele acestora. Rugati pe altcineva sa se ocupe de acest aspect.

Am voie alcool in sarcina? NU!

Consumul de alcool pe timpul sarcinii poate duce la dezvoltarea sindromului de alcoolism fetal, ceea ce presupune ca bebelusul poate veni pe lume cu disfunctii cardiace, retard mintal sau chiar malformatii ale fetei (asa numita „gura de lup”). In plus, alcoolul poate cauza avort spontan.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.