Greţuri sarcină. Cum să scapi de stările de rău din timpul sarcinii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Greţuri sarcină. Cum să scapi de stările de rău din timpul sarcinii

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » Greţuri sarcină. Cum să scapi de stările de rău din timpul sarcinii
Greţuri sarcină - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-2763934

Greţuri sarcină. Sarcina este o experienţă mirifică, însă este umbrită de greţurile de gravidă. În prima lună de sarcină, între 50 şi 80% dintre femei se confruntă cu greţurile de dimineaţă. La unele femei acestea se manifestă prin ameţeală, stări de vomă, dureri de cap, dureri de spate, crampe abdominale. De obicei greţurile la gravide apar în primul trimestru de sarcină (săptămânile 4-6), iar unele dintre femei scapă de ele abia după săptămâna a 14-a de sarcină.

 

Greţuri sarcină. Deşi nu se cunoaşte încă ce provoacă greţurile gravidelor, se pare că printre factorii declanşatori se numără sensibilitatea crescută, ridicarea nivelului de progesteron şi încetinirea digestiei.

 

Greţuri sarcină. Simptomele nu sunt foarte confortabile, însă nici nu le poţi ocoli, aşa că vor prinde oricând bine nişte remedii pentru a scăpa de stările de rău.

 

1. Evită locurile cu temperatură ridicată pentru că pot declanşa starea de vomă. Când găteşti porneşte un ventilator.

 

2. Evită ameţeala ridicându-te încet dimineaţa din pat. Odihneşte-te cât mai mult şi vei scăpa de stres. Acesta se accentuează când eşti obosită.

 

3. Evită condimentele, prăjelile şi alimentele grase. Pe lângă cele trei mese principale, este recomandat să ai câteva gustări mai mici, decât o gustare  mare.

 

4. O gustare bogată în proteine  spre seară va păstra nivelul optim al glicemiei pe timpul nopţii, în timp ce biscuiţii din cereale integrale pot fi alegerea perfectă pentru gustare de dimineaţă. Sunt recomandate, de asemenea, alimentele reci, întrucât au un miros mai puţin accentuat.

 

5. Vitaminele B5 şi B12 au ca efecte reducerea stărilor de greaţă. La fel şi vitaminele C şi K. Evită suplimentele de Fier dacă nu ţi le-a prescris medicul întrucât sunt mai greu de suportat pentru stomac.

 

6. Mirosul de lămâie sau grapefruit de poate salva de greţurile de gravidă. Aşa că de fiecare dată când simţi că ţi-e rău taie o feliuţă şi miroase-o.

 

7. Uleiurile esenţiale de levănţică, ylang ylang, mandarină sunt alegeri excelente pentru aromaterapie. Pe lângă faptul că au proprietăţi de relaxare, previn şi greţurile. Evită uleiul de migdale, turmenic, scorţişoară, pătrunjel pentru că sunt toxice pentru făt.

 

8. Ceaiul de ghimbir sau de mentă pot avea efect de reducere a greţurilor. Atenţie la ceaiul de mentă pentru că poate contribuie la accentuarea constipaţiei.

 

 

foto: Pixabay.com

Data articol: 04/02/2018