Scriitorii contemporani Andra Rotaru, Claudia Groza, Alexandra Mihalcea si Livia Lucan-Arjoca vor sustine ateliere de comunicare pentru copii si adolescenti in cadrul proiectului smARTkid al Asociatiei 7 ARTE.
Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociatiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativa, storytelling, lectura, jurnalism/blogging. Adaptate pe grupe de varsta, workshop-urile smARTkid se desfasoara cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate si dureaza doua ore. Fiecare modul tematic dureaza 4 saptamani si este descris in detaliu pe website-ul www.7arte.org
Proiectul smARTkid al Asociatiei 7 ARTE isi propune sa ofere copiilor si adolescentilor libertatea de a experimenta si de a “gresi”, de a se expune si de a-si converti slabiciunile in puncte forte, de a inova si a descoperi pasiunea pentru cunoastere utilizand metodele invatarii experientiale.
Invatarea experientiala este procesul prin care cunoasterea se produce datorita implicarii directe, spre deosebire de educatia formala care promoveaza predarea de cunostinte si memorarea informatiei transmise.
Workshop-urile smARTkid au la baza un concept original marca 7 ARTE care prespune dezvoltarea globala a copiilor prin interdisciplinaritate, explorare, experiment si libertatea de a inova.
Tinta atelierelor smARTkid de la 7 ARTE este sa creeze si sa antreneze la copii abilitatea de a gestiona situatii pentru care invatamantul formal nu ii pregateste. Este vorba, in primul rand, despre capacitatea de reactie si de decizie adecvate atunci cand se vor confrunta cu aleatoriul, incertitudinea, dezordinea, erorile, munca in echipe dificile.
Provocarea smARTkid este sa cream copiilor premizele unui mentalitati care sa-i faca pe copiii viitorului sa fie constienti de existenta unor oportunitati multiple. Dorim sa cream la copiii fundamental necesar pentru ca ei sa se poata adapta, reinventa si sa poata castiga inclusiv din evenimente aleatorii, impredictibile.
Pentru a dezvolta aceste abilitati exersam plasticitatea gandirii la care contribuie referintele culturale diverse, expunerea la informatii si experiente directe variate.
UNDE si CAND
Se poate opta pentru frecventarea tematica a atelierelor, pentru ca workshopurile smARTkid de la 7 ARTE isi ating obiectivele independent. Dar, atelierele sunt gandite ca un kit de dezvoltare a abilitatilor de comunicare, a creativitatii, independentei si leadership-ului copiilor, de aceea, varianta ideala este sa explorati toate atelierele de comunicare oferite de smARTkid.
Ceea ce diferentiaza atelierele de comunicare smARTkid de alte ateliere este calitatea conceptului, a metodelor si materialelor folosite si echipa de implementare formata din scriitori contemporani si jurnalisti culturali.
La smARTkid, echipa isi asuma obiective de invatare, iar copiii au parte de o experienta de invatare cu aplicabilitate imediata in viata de zi cu zi. La atelierele smARTkid de la 7 ARTE se pun bazele mentalitatilor inovatoare de care au nevoie trendsetterii de maine.
Pentru mai multe detalii despre ateliere si echipa de implementare accesati www.7arte.org. Inscrierile pentru ateliere se pot face, in avans, la adresa de mail livia@7arte.org, specificand varsta copiilor, iar calendarul atelierelor va fi comunicat dupa ce se formeaza primele grupe de cursanti.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua