Shop
Ultimele 100 de articole

Cum să previi deshidratarea pe timpul verii: 6 sfaturi pentru tine şi copilul tău

08 iulie 2020, , Vizualizări:

Când soarele arde nemilos, trebuie să fii foarte atent la fenomenul deshidratare. Adulţii sunt şi ei expuşi, însă cei mai sensibili la acest capitol sunt copiii. Ei pierd foarte repede apă prin transpiraţie, iar corpul lor mic se supraîncălzeşte mult mai uşor decât al unui adult. Aşa că o hidratare corectă pe timpul verii ar trebui să fie prioritatea numărul unu a fiecărui părinte.

1. Nu pleca de-acasă fără apă

Indiferent unde te duci şi pentru cât timp, nu uita să iei cu tine câteva sticle cu apă. Chiar dacă ştii că, de exemplu, în parc este un chioşc de unde poţi lua apă, sau o ţâşnitoare cu apă potabilă, nu te baza doar pe ele. Se poate întâmpla orice, iar tu trebuie să fii pregătit.

2. Evită să ieşi din casă în miezul zilei

Cea mai propice perioadă pentru a scoate copiii afară din casă sunt dimineaţa devreme sau seara foarte târziu. Atunci este mai răcoare şi sunt şanse mai mici ca un copil sau un adult să se deshidrateze brusc.

3. Fă un program de pauză de apă

Chiar dacă pare că nu îi este sete, ar trebui să-i faci copilului un program de băut apă. Medicii pediatri recomandă că un pahar la fiecare 20 de minute este indicat copiilor activi sau care practică un sport. În funcţie de vârsta copilului, volumul paharului diferă de la 150 la 250 ml.

4. Adaugă puţină savoare

Poate ai un copil care nu este aşa de încântat după apa goalaă şi îi este foarte greu să o consume. Pentru a da un plus de savoare apei, poţi stoarce puţin suc de lămâie sau de portocală. Evitaţi sucurile din comerţ sa cele care au surplus de zahăr.

5. Evită cafeina

Atenţie la sucurile care conţin cafeină, chiar şi la cele gen “ice tea”. Cafeina este diuretică şi accentuează fenomenul de deshidratare. Mai mult, pot masca simptomele de deshidratare şi nu poţi lua la timp măsurile necesare.

6. Fructele sunt o alternativă

Unele fructe şi legume conţin foarte multă apă şi reprezintă o alternativă foarte sănătoasă pentru a hidrata corpul. Pepenele (rosu sau galben), portocalele sunt surse excelente de apă. Pepenele, de exemplu, are 90% apă.

Găseşte căi amuzante prin care copilul să deprindă obiceiul de a bea regulat apă. Hidratarea corectă nu trebuie să fie o povară pentru el sau pentru tine. Dacă-i obişnuieşti de mici, nu va fi nevoie să le reaminteşti de fiecare dată că trebuie să bea multă apă.

Imagine de Pezibear de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.