​Canicula poate face mult rau! 10 sfaturi sa protejam copiii de canicula - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

​Canicula poate face mult rau! 10 sfaturi sa protejam copiii de canicula

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » ​Canicula poate face mult rau! 10 sfaturi sa protejam copiii de canicula
sa protejam copiii de canicula

Vara isi face de cap. E greu si pentru adulti, dar mai ales pentru copii sa faca fata unor temperaturi foarte ridicate. Oriunde te-ai ascunde, canicula te pandeste si e foarte greu sa te racoresti macar putin. Pana si casa se transforma intr-un cuptor iar contactul cu frigiderul te face brusc sa regreti ca nu esti un aliment care sa stea confortabil pe rafturile sale.

Iata ce putem face pentru a ne ajuta copiii sa treaca cu bine peste orele si zilele de canicula.

1. Racoriti casa

Tineti geamurile deschise pe timpul noptii si inchideti-le de cum rasare soarele. Pe timpul zilei, trageti storurile daca aveti, daca nu jaluzelele sau draperiile. Astfel puteti reduce cu pana la 15 grade temperatura din camera.

Citeste si: Căldură mare! Ghid de supravieţuire în caniculă

 2. Beti lichide

Apa trebuie sa fie tot timpul la indemana. Pentru adulti este recomandat sa nu consume bauturi cu cofeina pentru ca aceasta contribuie la deshidratare.

3. Lasati copiii sa adoarma mai tarziu

Pentru ca sunt in vacanta, lasati copiii sa se duca la culcare mai tarziu. Va prinde astfel dormind orele racoroase ale diminetii.

4. Ventilatorul, dimineata si seara

Medicii spun ca la o temperatura de peste 35 de grade uminidate de 50 la suta, procesul de transpiratie este ingreunat daca folositi un ventilator. Acesta este recomandat sa fie pornit numai dimineata si seara.

Nu rata nici: Cum să dormi mai bine în nopţile caniculare

5. Aveti grija la medicamentele copiilor

Unele dintre medicamente pot creste temperatura corpului. Intrebati pediatrul daca medicamentele pe care i le-a prescris pe perioada verii n-au contraindicatii in ceea ce priveste soarele excesiv si canicula.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/06/2022