Rugaciuni la pierderea sarcinii cu voie sau fara de voie. Canonul pentru pruncii avortati si Acatistul pentru pruncii avortati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Rugaciuni la pierderea sarcinii cu voie sau fara de voie. Canonul pentru pruncii avortati si Acatistul pentru pruncii avortati

Sfatulparintilor » Preșcolari » Rugaciuni pentru copii » Rugaciuni la pierderea sarcinii cu voie sau fara de voie. Canonul pentru pruncii avortati si Acatistul pentru pruncii avortati
Rugaciuni la pierderea sarcinii

Multe femei pierd sarcina inainte sa stie ca sunt gravide, asa incat este dificil sa existe o statistica impecabila cu privire la rata de avort spontan. Insa, cu toate acestea, se estimeaza ca in primul trimestru una din trei sarcini se pierd. Acestora li se adauga femeile care hotarasc sa puna capat unei sarcini, din diverse motive. Indiferent daca pierderea sarcinii este cu sau fara voie, durerea fizica si sufleteasca este greu de suportat.

Iata mai jos cateva rugaciuni la pierderea sarcinii. Te vor ajuta sa depasesti mai usor acest moment tulburator.

Rugaciune la pierderea sarcinii cu voie sau fara de voie

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Care Te-ai nascut din Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria si in iesle ca un prunc ai fost culcat, insuti pe mine roaba Ta (N), care astazi am cazut in pacat de ucidere cu voie (sau fara de voie) si am lepadat pe cel zamislit intru mine miluieste-ma dupa mare mila Ta si iarta-mi pacatele cele de voie si cele fara de voie.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Fereste-ma de toate uneltirile diavolului si curateste-mi intinaciunea; vindeca-mi durerile; sanatate si putere trupului si sufletului daruieste-mi, Iubitorule de oameni, si cu inger de lumina pazeste-ma de toata navalirea nevazutilor demoni.

Asa, Doamne, scapa-ma de neputinta si de slabiciune si ma curateste de toata intinaciunea cea trupeasca si de tot felul de dureri ale pantecelui ce vin asupra mea. Si, prin mila Ta cea multa, ridica-ma, intarindu-mi neputinciosul meu trup si ma scoala din patul in care zac.

Ca in pacate si in nelegiuiri ne-am nascut si toti suntem necurati inaintea Ta, Doamne, si cu frica strigam si graim: Cauta din cer si vezi neputinta noastra, a celor osanditi. Iarta-ma pe mine, roaba Ta (N), care in pacat de ucidere cu voie (sau fara de voie) mi-am lepadat pe cel zamislit intru mine.

Si pe toti cati s-au aflat si s-au atins de mine, ca un Dumnezeu bun si de oameni iubitor, dupa mare mila Ta, miluieste-i si-i iarta, ca Tu singur ai putere a ierta pacatele si faradelegile, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor Tai. Amin!

Citeste si: Rugaciune de multumire. Cele mai puternice rugaciuni de multumire. Spune-le zilnic!

Rugaciune catre Iisus Hristos pentru iertare de avort

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, Cel care din iubire pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire Te-ai imbracat in trup, Te-ai rastignit, Te-ai ingropat si prin Crucea Ta ai innoit firea noastra cea stricata, primeste pocainta mea pentru toate pacatele mele! Iara-ma, Doamne, pentru ca am omorat pruncii nenascuti, daruiti de Tine!

Am pacatuit Doamne la Cer si inaintea Ta, cu cuvantul, cu fapta, cu sufletul, cu trupul si cu cugetul mintii mele! Am calcat randuielile Tale,am omorat pruncii mei, copiii daruiti de Tine, Dumnezeul meu, nu am ascultat Poruncile Tale si ammaniat Bunatatea Ta! Fiindca a Ta este zidirea, nu ma deznadajduiesc pentru mantuirea mea si la nemarginita Ta Milostivire indraznind, alerg si ma rog Tie Doamne!

Intru pocainta da-mi inima infranta si primeste-ma cand ma rog si da-mi gand bun, da-mi lacrimi si umilinta, Doamne, da-mi Harul Tau, ca sa pun inceput bun!Iar ta-ma Doamne pe mine ucigasa de copii nenascuti! Miluieste- ma, Dumnezeule, miluieste-ma pe mine, cea cazuta si pomeneste-ma pe mine, pacatoasa roaba Ta, intru Imparatia Ta, dar mai ales Te rog ai grija cum stii Tu Doamne, de copiii mei avortati!

Iarta-ma Doamne, cu umilinta si cu pocainta ma rog! Iarta-i Doamne si pe copiii mei care, din cauza mea, nu au vazut lumina zilei, nu s-au bucurat de viata aceasta, atat de draga mie! Iti multumesc Doamne Dumnezeule pentru toate darurile Tale sfinte stiute si nestiute! Te slavesc si Te iubesc Dumnezeule Preasfant, Multmilostiv si Preaplin de Iubire! Amin!

Canon de pocainta catre Iisus Hristos pentru pruncii avortati

Mergand la locul de rugaciune, in fata icoanei, aprinde candela si o lumanare de ceara; daca se poate, aprinde intr-o catuie si putina tamaie curata si, cu mintea treaza, fa-ti semnul crucii de trei ori, zicand de fiecare data:

In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.

Amin.

Dupa aceea sa stai putin, in tacere, pana ce se vor linisti toate simturile tale, si atunci sa faci trei inchinaciuni, indoindu-te de mijloc in fata pana atingi cu mana pamantul, si sa zici:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, miluieste-ne pe noi. Amin.

Apoi spune aceste rugaciuni incepatoare:

                                                                                                        

Slava Tie Dumnezeul nostru, slava Tie!

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindenea esti si toate le implinesti, vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi (de trei ori).

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. (De fiecare data, la rostirea numelui Preasfintei Treimi – al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh – insemneaza-te cu semnul crucii).

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi; Doamne, curateste pacatele noastre; Stapane, iarta faradelegile noastre; Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste (de trei ori)

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel viclean.

Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

Rosteste apoi cu multa atentie Crezul sau marturi­sirea pe scurt a credintei noastre:

Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor.

Si intru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om.

Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, si a patimit si S-a ingropat. Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi. Si S-a suit la ceruri, si sade de-a dreapta Tatalui. Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit.

Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, Care din Tatal purcede, Cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci.

Intru una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica.

Marturisesc un botez spre iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin.

Apoi:

Veniti sa ne inchinam imparatului nostru Dumnezeu (cu o inchinaciune pana la pamant).

Veniti sa ne inchinam si sa cadem la Hristos, imparatul nostru Dumnezeu (cu o inchinaciune pana la pamant).

Veniti sa ne inchinam si sa cadem la insusi Hristos, imparatul si Dumnezeul nostru (cu o inchinaciune pana la pamant).

Si indata Psalmul 50, de pocainta, al lui David, avand in minte faradelegea si pacatele tale:

Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta, si dupa multimea indurarilor Tale sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de farade­legea mea si de pacatul meu ma curateste.

Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea. Tie unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu. Ca iata, intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea.

Ca iata, adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale inte­lepciunii Tale mi-ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu isop si ma vei curati, spalama-vei si mai vartos decat zapada ma vei albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. intoarce fata Ta de la pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le.

Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada pe mine de la fata Ta si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu duh stapanitor ma intareste. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce. Izbaveste-ma de varsarea de sange, Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele.

Bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta. Ca de-ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tau vitei.

Apoi aceste trei tropare de umilinta, cu luare aminte si cu inima infranta, gandind la tine si la cei pe care ii porti in gand la rugaciunea ta:

Miluieste-ne pe noi Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepandu-ne de nici un raspuns, aceasta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapan, noi pacatosii robii Tai, miluieste-ne pe noi.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine am nadajduit; nu Te mania pe noi foarte, nici pomeni faradelegile noastre, ci cauta si acum ca un milostiv si ne izbavaste pe noi de vrajmasii nostri, ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau, toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Usa milostivirii deschide-ne-o noua, bine­cuvantata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierim noi cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc.

Doamne miluieste (de 12 ori).

Mai spune, daca ai timp si rabdare, si aceste scurte rugaciuni – pe fiecare de mai multe ori – care te vor ajuta sa-ti aduni mintea mai bine la rugaciune si te vor apropia de Dumnezeu:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul (cel putin de sapte ori, de fiecare data cu inchinaciune).

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma (cel putin de trei ori, de fiecare data cu inchinaciune).

Sfinte (aici cheama numele sfantului al carui nume porti), roaga-te pentru mine pacatosul (cel putin o data, cu inchinaciune).

Sfinte (aici cheama numele sfantului al carui hram poarta biserica la care mergi), roaga-te pentru mine pacatosul (cel putin o data, cu inchinaciune).

Sfintilor (aici cheama numele sfintilor care iti sunt mai apropiati sau la care ai mai multa evlavie), rugati-va pentru mine pacatosul (cel putin o data, cu inchinaciune).

Te mai poate interesa si: Rugaciunea de dimineata: Ce sa spui imediat ce te trezesti!

CANONUL DE POCAINTA

Acum asaza-te daca poti in genunchi; iar de nu poti, stai cu capul plecat si cu multa luare aminte si, cu adanca parere de rau pentru pacatul pe care l-ai savarsit, spune acest canon de pocainta, nadajduind in iubirea de oameni si in iertarea Preamilostivului Dumnezeu, Care nu vrea moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu.

Cantarea I

Pripeala:

Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma! (Aceasta scurta chemare rosteste-o inaintea fiecareia dintre primele doua rugaciuni ale fiecarei cantari, cerand din toata inima mila lui Dumnezeu)

Rastignitu-Te-ai pe Cruce de bunavoie, Hristoase, sa mantuiesti pe cei cazuti de bunavoie in intunericul pacatelor. Marturisesc ca eu insumi Te-am rastignit si pruncul pe care mi l-ai trimis cu nemarginita dragoste, cu nemargi­nita nepasare si ura, mortii l-am dat. Vrednic sunt de osanda. Ard de viu in focul constiintei si nu am unde sa fug de la fata maniei Tale. Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.

Uscatu-m-am precum smochinul neroditor, insumi rodul cel viu l-am sfaramat. Auzi-ma, Doamne, nu ma lepada pe mine dupa dreptate, ci ma acopera si ma indreapta pe mine, cel cu totul neputincios si stramb si fara glas intru apararea mea.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh

Omule impietrit si intunecat de noroiul pacatelor, nu zabovi in somnul adanc al con­stiintei, ci vazand sabia atarnata deasupra capului tau, trezeste-te ca sa plangi faptele tale cu amar.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

A Nascatoarei de Dumnezeu:

Maica lui Dumnezeu Preacurata, intinde-mi mana mie celui sarac de toata bunatatea si ma oblojeste pe mine cel greu vatamat de puroiul ranilor nenumarate ce-mi brazdeaza sufletul, inima si cugetul.

Cantarea a III-a

Loveste piatra inimii mele cu toiagul mi­lostivirii Tale, Doamne, ca sa izvorasca apa pocaintei in pustiul invapaiat al rautatii si necre­dintei mele si sa incolteasca in sufletul meu tot gandul bineplacut tie.

Strain si impovarat umblu pe pamant si insemnat de stigmatul pacatelor mele celor grele. Auzi, suflete al meu, sangele pruncului tau cum striga catre Domnul si te trezeste si te pocaieste de faptele tale cele rele.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Vai mie, innegritului suflet! Viata imi pare ca o noapte nesfarsita, trezitu-m-a dogoarea iadului si strigatul mut al pruncului de dincolo de mormant mi se infige in inima. Ridica-te, suflete al meu, din amagirea cea impietrita si agata-te de poala milostivirii dumnezeiesti, rugand pe Domnul sa te poarte, peste abisurile deschise sa te inghita, catre limanul pocaintei.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

A Nascatoarei de Dumnezeu:

Iarta-ma, Stapana, pe mine cel nesocotit si razvratit impotriva voii celei sfinte a Fiului Tau. Nu ma lasa pe mine cel cazut, ia-ma sub Acoperamantul Tau si ma mantuieste din pier­zarea sigura.

Cantarea a IV-a

Masura nelegiuirii nu poate fi talcuita de limbi omenesti. Precum Pontiu Pilat mintea si-a spalat mainile, adica gandurile, de sub povara uciderii, iar ca si poporul evreu, sufletele parintilor tai au zis: „Rastigneste-L. Sangele Lui asupra noastra”. Suflete al meu, invartosat si inghetat in iarna patimilor, pocaieste-te de faptele tale cele rele.

O, iubire alungata! Nu te voi mai vedea niciodata! O, cutremur si spaima de pedeapsa ce atarna asupra capului meu! O, talant pe veci in­gropat! Vai! Vai! Inima mea ca un carbune stins s-a innegrit. Nu intarzia, suflete al meu, ci acum, inainte de a pieri ca fumul, cauta mai vartos mantuirea si te pocaieste pentru imparatia lui Dumnezeu.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Scoala-te, omule ticalos si lenes, care ai ingropat chipul lui Dumnezeu sadit in tine sub murdaria pacatelor. Acum e clipa pocaintei. Smereste-te ca talharul de-a dreapta si, cerand mai vartos indurare, roaga-L pe Domnul sa te pomeneasca intru imparatia Sa.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

A Nascatoarei de Dumnezeu:

Preacurata Maica si Fecioara, in inima ta sabie am infipt, siroaie de lacrimi ai varsat pentru pruncii cei fara de aparare. Ci cu dumnezeiasca mila insuflata de Fiul tau, indura-te de mine cel neindurator si ma mantuieste din toata boala sufleteasca si patima trupeasca.

Cantarea a V-a

O raza din dumnezeiasca stralucire a coborat, prin mila Celui Preainalt, sa imprimavareze dupa o menire tainica si sfanta viata cea trecatoare. Vai mie! Mi-am astupat ochii cu noroiul grijilor si al patimilor, iar mainile faradelegii in intuneric au lucrat. Pocaieste-te, suflete al meu, caci ceasul infricosatoarei Judecati se apropie.

O, icoana strapunsa! O, maini patate de sange nevinovat! O, nepasare inghetata a sufletului! Vai! Vai! Un intuneric dens, o lava a durerii cuprinde sufletul ucigasilor de prunci. Inima mi se clatina, constiinta e un colos care fara de veste ma apasa cu mustrari si mintea se zbate in ghearele vrajmasilor nevazuti. Da-mi, Doamne, inima infranta si smerita si ma scoate pe mine cel deznadajduit din Egiptul patimilor, cu mana Ta cea atotputernica.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Pocaieste-te, suflete al meu, si macar in ultimul ceas leapada voia cea rea, dupa cum darul lui Dumnezeu l-ai lepadat si templul Lui cel sfant l-ai necinstit. Bate si striga, lacrimeaza si suspina catre Domnul sa te dezlege din lanturile intunericului.

Si acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin.

A Nascatoarei de Dumnezeu:

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, scapa-ma pe mine cel ranit si sangerand de cursa intinsa mie de vrajmasii nevazuti si in care nebuneste m-am aruncat cu voia mea cea stricata. Du rugaciunile mele nevrednice si sarace Fiului tau si mijloceste mie, celui bogat in pacate, indurare, ca la Dumnezeu toate sunt cu putinta.

Citeste continuarea aici.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/01/2023