Shop
Ultimele 100 de articole

Avortul spontan: adevarul si cifrele despre pierderea de sarcina

27 iunie 2016, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - avort spontan - pierdere sarcina - dreamstime.com

Din pacate, avorturile spontane, deci sarcinile ce se pierd pe drum sunt ceva normal, din punct de vedere statistic, in aventura care te face parinte. Multe femei traiesc durerea traumatizanta a pierderii unei sarcini in timp ce altele consuma mult timp si energie ingrijorandu-se cu privire la ele, temandu-se chiar daca nu ajung sa traiasca aceasta neplacuta experienta.

 

 

Este normal pentru o femeie sa fie anxioasa cu privire la starea de sanatate a copilului sau nenascut insa nicio ingrijorare din lume nu poate preveni aparitia unui avort spontan. Multe din pierderile de sarcina din primul trimestru se datoreaza anormalitatilor cromozomiale din structura fatului si nu au legatura cu ceva ce tine de mama sau de actiunile ei, spun specialistii.

Asadar, cat de comune sunt avorturile spontane, ce simptome sunt specifice unei pierderi de sarcina si, o data ce ai trait asa ceva, cum iti va afecta acest lucru abilitatea de a ramane gravida din nou in viitor?

 

 

Statistici despre avortul spontan

Multe femei pierd sarcina inainte sa stie ca sunt gravide, asa incat este dificil sa existe o statistica impecabila cu privire la rata de avort spontan. Insa, cu toate acestea, se estimeaza ca in primul trimestru una din trei sarcini se pierd, la femeile ce descopera mai tarziu ca sunt gravide.

In cazul femeilor care stiu ca sunt insarcinate, una din cinci sarcini se incheie inainte de saptamana 20 de sarcina.

Vestea buna este ca, pe masura ce sarcina avanseaza, sansele de a o pierde sunt din ce in ce mai mici. Majoritatea avorturilor spontane se intampla inainte de saptamana 13.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.