Vrei un caine puternic pentru familia ta? Iata ce trebuie sa stii despre rasele mari si medii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei un caine puternic pentru familia ta? Iata ce trebuie sa stii despre rasele mari si medii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Vrei un caine puternic pentru familia ta? Iata ce trebuie sa stii despre rasele mari si medii
caine puternic
Credit foto: Imagine de Wilfried Santer de la Pixabay

Mai toti copiii iubesc cainii si mai toti copiii vor un sa aiba un caine in casa. Daca esti fanul raselor mari si medii, puternice, iata cateva amanunte pe care ar trebui sa le cunosti despre fiecare in parte.

Tosa Inu

Este un caine de talie mare, puternic, proportionat, cu aspect impunator. Are un cap mare, patratos, cu botul lat, bot cu buze groase si atarnate lateral. Initial, a fost crescut in Japonia pentru lupte intre caini. Cantareste intre 37 si 90 kg. Este considerat periculos si este intezisa detinerea sa in anumite tari.

Te mai poate interesa: Rase de caini. Cele mai galagioase si cele mai tacute rase de caini. Ce sa iti alegi

Banddogul

Este optiunut prin incrucisarea intre American Pit Bull Terrier si Mastino Neapolitano. In ciuda aspectului sau puternic, rasa nu a fost destinata pentru luptele intre caini. Cu toate acestea au fost stapani care si-au bagat animalul in arena.

Te mai poate interesa: Cele mai periculoase rase de caini. TOP 10!

Cane Corso

Cane Corso - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Este un caine puternic, atletic cu o greutate intre 40-50 kg. Se crede ca este urmasul masivului Canis Pugnax folosit de romani in razboaie. Cane Corso erau folositi pe vremuri in arene, la luptele dintre animale.

Nu rata nici: Cele mai inteligente rase de caini. Top 5!

Bull Terrier

Bull Terrier - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Cunoscut pentru forma capului in forma de ou, Bull Terrierul este un caine de talie medie extraordinar de puternic pentru gabaritul sau. Este un caine extrem de curajos, suspicios, rezervat fata de alti caini sau fata de straini motiv pentru care este recomandata socializarea lui devreme.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14/05/2024