Cele mai inteligente rase de caini. Top 5! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai inteligente rase de caini. Top 5!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cele mai inteligente rase de caini. Top 5!
Cele mai inteligente rase de caini

Cele mai inteligente rase de caini. Te gandesti sa iei un caine si nu stii ce sa alegi? Ei bine, daca criteriul principal de selectie este inteligenta, atunci trebuie sa alegi un catel din rasele prezentate mai jos. Departajarea a fost facuta in urma chestionarii a 122 de veterinari care au ales cele mai inteligente rase de caini. In plus, aproape orice are cat de cat cunostinte despre cel mai bun prieten al omului sunt de acord cu acest clasament.

Acestea sunt cele mai inteligente rase de caini. Iata top 5, in ordine inversa!

5. Golden Retriever

Golden Retriever - sfatulparintilor.ro - morguefile

Ii place din cale afara sa-i faca voia stapanului, insa nu uita ca acest animal dragalas are unul dintre cele mai mari creiere din randul semenilor sai. Initial, Golden Retriever-ul a fost dezvoltat pentru vanatoare si tocmai de aceea are nevoie de multa miscare pentru a-si pastra caracterul echilibrat. Este foarte bun la activitati ce implica mintea si corpul, ca de altfel toate rasele prezentate in acest material. Nu trebuie decat sa-i arati ce are de facut si poti lasa restul in seama sa.

foto: By pippalou

Citeste si Cele mai periculoase rase de caini. TOP 10!

4. Ciobanescul australian

ciobanesc australian - sfatulparintilor.ro - morguefile

Este unul dintre cei mai devotati caini, caruia nu-i este teama sa-si arate dragostea intinzandu-se la piciorul tau sau sa gaseasca o modalitate de a-ti sari in brate. Asta nu-l transforma, totusi, intr-un caine caruia sa-i placa sa leneveasca in casa. Dimpotriva, este un patruped care poate excela la obedienta, agilitate, aport si multe alte activitati in aer liber.

foto By click

3. Pudel

pudel - sfatulparintilor.ro - stockvault_net

Nu-l judecati dupa blana sa ciudata si fata draguta. Acest caine nu este doar frumos, ci si inteligent. Sunt animale active care face orice sa capete atentia celor pe care ii iubeste. Pudelul este o alegere fabuloasa pentru competitiile de abilitate si obedienta. Insa nu uita ca si daca nu mergeti la concursurile de frumusete acest patruped are nevoie de un periaj sanatos.

foto: Tony Ryta → in Cats and dogs

Nu rata nici: Rase de caini. Cele mai galagioase si cele mai tacute rase de caini. Ce sa iti alegi

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/07/2021