Vrei doi copii? 12 sfaturi ca sa ajuti primul copil sa accepte si astepte pe bebe 2 - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei doi copii? 12 sfaturi ca sa ajuti primul copil sa accepte si astepte pe bebe 2

doi copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - toddles-1399701_1920

5. Pregatiti-va impreuna pentru venirea bebelusului

Implica-ti copilul in toate pregatirile cum ar fi sa cumparati hainute pentru bebelus sau in orice altceva in care pare interesat. “Iti place acest patut?” sau “Trebuie sa luam haine de vara pentru bebelus, afara o sa fie foarte cald cand se va naste, da?”.

6. Fa schimbari in casa cu delicatete si grija

Atat cat este posibil, mamele sunt sfatuite sa discute cu copilul mai mare cu privire la folosirea unora din obiectele sale sau a schimbarilor din casa pentru ca vine bebelusul pe lume.
Informeaza copilul mai mare in avans cu privire la aranjamente pe care le faci in casa. Daca vrei sa pui bebelusul in aceeasi camera cu el, este frumos sa il intrebi si pe el “Nu avem o camera separata pentru bebelus.

Putem sa il punem in camera ta?”. Daca el spune nu, incearca sa il convingi cu delicatete ca va fi distractiv. Sau daca bebelusul va fi in dormitorul parintilor, trebuie sa ii explicit de ce “O sa fie nevoie sa il alaptez mult noaptea si peste zi si este mai usor sa fie patul aproape de mine in primele luni.”

Nu rata nici: Cand este timpul pentru inca un copil?

7. Incepe sa trimiti copilul mai mare la gradinita inainte sa vina bebelusul pe lume

Daca planifici sa dai copilul la gradi, fa acest lucru cat timp esti gravida in primele doua trimestre pentru a nu-i da mesajul “bebelusul s-a nascut, este vremea ca tu sa pleci din casa”.

8. Ajuta-ti copilul sa se simta in siguranta


In timpul zilelor speciale in care te duci la maternitate pentru a naste, parintii au tendinta sa minimizeze gelozia si sentimentul de abandon al copilului mai mare. Fa cele mai bune aranjamente pe care le poti face pentru ingrijirea copilului atunci cand esti la spital. Copilul se va simti in siguranta si va sti ca ceilalti au grija mare de el cat mama lipseste de acasa.

Prima data cand copilul te viziteaza dupa ce ai nascut,  planifica-ti aceasta vizita ca sa poti sa fii capabila sa il intampini cu bratele deschise. A vedea pentru prima data bebelusul in patut e mult mai putin amenintator decat a-l vedea direct in bratele mamei la alaptat sau iubit, timp in care mama nu il poate lua si pe el in brate. Daca ai un mic cadou pentru copilul mai mare este foarte bine; ii arati ce dor ti-a fost de el, in special daca acest cadou il va tine ocupat cand te viziteaza la spital.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 12/07/2021