Shop
Ultimele 100 de articole

SFATGRADINITE.RO: 6 greseli pe care le fac parintii de prescolari

12 octombrie 2015, , Vizualizări:
crize tantrum - educatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Daca ai un copil de varsta prescolara, cu siguranta stii ce priceput este la a impinge limitele. Nu esti singurul parinte care “pateste” asa ceva. De fapt, copiii incearca sa-si castige independenta si cum sa ajunga la ea, daca nu incercand diverse tactici.

Iata cele mai comune greseli pe care le fac parintii de prescolari si cateva solutii sa le rezolvi, asa cum reies din cartea “The Big Book of Parenting Solutions”, scrisa de Michele Borba.

 

  1. Abaterea de la rutina

Consistenta este cheia educatiei, mai ales in cazul prescolarilor. Daca nu ai o rutina bine definita, copiii devin confuzi, sunt mai agitati, au mai des crize nervoase sau emotionale. Daca ii lasi sa faca ceva si, in functie de alte circumstante, nu-l lasi sa faca, el nu intelege.

Cum rezolvi: Fii consistent in toate aspectele: disciplina, somn, masa.

 

 

  1. Concentrarea pe negativ

Atunci cand iti pierzi cumpatul, este foarte simplu sa tipi sau sa il folosesti pe NU. “Nu lovi! Nu arunca! Nu vorbi urat!” etc. De asemenea, iti vine mai la indemana sa te legi de un comportament negativ decat sa apreciezi unul pozitiv.

Cum rezolvi: Recompenseaza comportamentul corespunzator: “Mi-a placut cand ai vorbit incet si ai fost ascultator!”

 

3. Nu esti atent la semnele de avertizare
Atunci cand copilul are o criza, este imposibil sa ajungi sa-l faci sa rationeze. “Calmeaza-te!” nu sunt niste cuvinte pe care sa le spui unui copil de 3 ani. E ca si cum ai vorbi cu un perete. Copiii nu te aud.
Cum rezolvi: Fii atent la semnele care preced o criza nervoasa: foame, oboseala, plictiseala. Nu-ti duce copilul la cumparaturi, de exemplu, decat daca stii ca este mancat, odihnit si vesel.

 

 

Citeste continuarea pe SFATGRADINITE.RO.

 

 

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.