Provocarea suprema a parintilor. Cum sa gestionezi crizele de furie in public - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Provocarea suprema a parintilor. Cum sa gestionezi crizele de furie in public

crizele de furie in public

Prefa-te ca esti acasa

Daca, indiferent cat de mult te-ai straduit, tot n-ai reusit sa previi “cel de-al treilea razboi mondial”, prefa-te ca esti acasa si ca nu te urmaresc cateva perechi curioase de ochi. Daca te stresezi, vei inrautati situatia.

Studiile de specialitate spun ca oamenii judeca oricum reactia parintilor. Daca par stapani pe situatie, chiar si atunci cand nu fac nimic, sunt considerati parinti buni.

Mai mult, conform statisticilor, sa nu faci nimic in timpul unei astfel de crize da cele mai bune rezultate.

Nu ceda

Indiferent ce ai face, nu ceda la presiunile copilului sau ale „publicului”. Daca cedezi, copilul va face la fel data viitoare. Educatie pozitiva nu inseamna educatie permisiva. De altfel, setarea unor limite si reguli ferme este pilonul educatiei pozitive.

Daca varsta copilului permite, explica-i de ce un anumit comportament nu este acceptat. Cu copiii mici (pana in trei ani) n-are sens sa intri in explicatii, sunt destul de mici ca sa inteleaga ceva.

Daca e nevoie, ia copilul din spatiul respectiv, astfel incat sa nu se raneasca sau sa deranjeze pe cineva. Ii poti spune bland „respira adanc, ca sa te linistesti. Daca nu te poti calma, mai stam putin aici pana te simti mai bine”.

De altfel, respiratia adanca va prinde bine amandurora. Dincolo de faptul ca il vei invata cum se face respiratia profunda, te vei linisti si tu. Cand copilul este mai mare ii poti spune „Hai sa ne calmam amandoi. Stam aici si respiram profund de 5 ori”.

Fii calm, indiferent de situatie. Gandeste-te ca interpretezi un rol si uita de „paparazzi”. Repeta-ti mereu „Sunt un parinte bun si pot sa fac fata acestei situatii!”.

Daca ti-a placut articolul, il poti distribui prietenilor tai.

Sursa: afineparent.com

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/05/2021