Provocarea suprema a parintilor. Cum sa gestionezi crizele de furie in public - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Provocarea suprema a parintilor. Cum sa gestionezi crizele de furie in public

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Provocarea suprema a parintilor. Cum sa gestionezi crizele de furie in public
crizele de furie in public

Te privesc atent. Simti mai multe perechi de ochi atintite spre tine. Abia asteapta sa faci urmatoarea miscare. Simti privirea lor care te dezaproba, care te judeca, iar tu te uiti la copilul tau care urla si se tavaleste pe jos.

Ai trecut prin asta?

Este unul dintre cele mai jenante momente prin care trece un parinte in public, mai ales cand nu te comporti asa cum ar vrea “audienta”. Si pentru ca nu vei putea niciodata sa-i multumesti pe toti, cel mai bine este sa previi aparitia unei crize de furie in public.

Se poate asa ceva?!

Specialistii spun ca DA! Crizele de furie in public pot fi prevenite inca de dinainte de a iesi din casa. Iar cand simti ca “temperatura” e in crestere, o poti “scadea” rapid. Iata ce ai de facut.

Citeste si: Crize de furie la copii. Cum ii calmam pe ei si cum ne calmam pe noi

Spune-i ce urmeaza

Indiferent unde iesi, spune-i copilului ce urmeaza sa faceti acolo. Mergeti in parc, mergeti la doctor, mergeti la frizerie, oriunde, explica-i regulile. Ce se presupune ca se va intampla, ce se presupune ca ar trebui sa faca, daca are voie sa ia acolo jucarii, cand va trebui sa plecati din casa, cand va trebui sa va intoarceti de acolo.

Cand nu stiu ce se intampla, copiii se pot speria si sunt predispusi crizelor de furie. De aceea este nevoie sa le spui din nou si din nou. Dar ce preferi: sa repeti aceleasi lucruri la nesfarsit sau sa eviti o criza de furie?

Fii pregatit pentru probleme

Trebuie sa ai mereu la indemana “trusa de prim ajutor”. Copilul poate face crize din mai multe motive: oboseala, foame, plictiseala. Asa ca ai nevoie de mancare (biscuiti, fructe), jucarii, creioane colorate, care sa-i distraga atentia sau sa faca asteptarea mai placuta.

Nu rata nici: Ce trebuie sa stii despre crizele de furie la copii. Sfaturi ca sa le previi

Seteaza asteptari in legatura cu comportamentul

Explica-i unde mergeti si cum ar trebui sa se comporte in mediul respectiv. Copilul nu stie cum trebuie sa se comporte in magazin, in restaurant, in aeroport, in sala de asteptare la medic etc.

In acest fel copilul va avea setate regulile si, cu timpul, va sti ce are de facut in momentul in care ii spui ca mergeti la magazin.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/05/2021