Shop
Ultimele 100 de articole

Minciună sau imaginaţie bogată? Sfaturi pentru părinţi să le deosebească

15 septembrie 2017, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Minciună sau imaginaţie bogată? Sfaturi pentru părinţi să le deosebească

 

Sfaturi părinţi: Minciuna şi consecinţele

Dacă nu observi nici o schimbare în comportamentul copilului, trebuie să-i reaminteşti de fiecare dată că minciuna nu-l scapă de bucluc şi setează-i o serie de consecinţe şi pentru faptul că a făcut ceva greşit, şi pentru faptul că a minţit. Consecinţele trebuie să fie consistente şi pe termen scurt.

Discuţiile despre minciună, onestitate, morală sunt foarte importante şi îi pot motiva pe copii. Dacă li se explică pe un ton calm, ei sunt foarte receptivi.

Dacă “stricăciunile” sunt produse de un prieten imaginar, nu are sens să negaţi existenţa lui. Nu prietenul imaginar este adevărata problemă, ci comportamentul copilului, fuga de responsabilitate. Îi poţi spune “Înţeleg că îţi este greu să-i explici prietenului tău că tot încalcă regulile. Dacă tu sau el continuaţi să le încălcaţi veţi suporta amândoi consecinţele.

Nu trebuie să faci mare caz dacă ai observat că cel mic minte în legătura cu “statutul” social. Şi oamenii mari inventează diverse lucruri pentru a se integra într-o anumită comunitate. Trebuie însă să vorbeşti cu el despre ceea ce este, să-i creşti respectul de sine şi să-i explici că prietenia are la bază adevărul şi onestitatea şi nu lucruri inventate.

Iată aici 5 pasi pentru a le creste copiilor respectul de sine 

 

Unii copii pot fi adevărate maşini de inventat lucruri. Iar părinţii obosesc să-i tot asculte. Poate fi frustrant pentru părinţi, dar mai ales pentru copii dacă sunt repeziţi şi “sfătuiţi” să “termine cu prostiile”. Dacă este suficient de mare, poţi încuraja copilul să scrie toate aceste aventuri pe care şi le imaginează, iar dacă este mic să le deseneze. Nu ştii niciodată. Poate că menirea copilului tău este să devină mare scriitor sau autor de benzi desenate, iar dacă îi inhibi talentul îţi poţi influenţa negativ destinul.

 

Copilul tău obişnuieşte să inventeze?

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.