Shop

Sfaturi pentru părinţi: Cum să economiseşti bani când ai copil mic

16 aprilie 2012, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Sfaturi pentru părinţi: Cum să economiseşti bani când ai copil mic

Când eşti proaspătă mămică sau tătic lucrurile o iau uşor razna, aşa că sfaturile pentru părinţi sunt de mare ajutor.  Fie că e vorba despre sfaturile pentru alăptare, sfaturile pentru îngrijirea bebeluşilor etc., acestea le prind bine tinerilor părinţi. Ultimele, însă nu cele din urmă sunt sfaturile pentru părinţi în ceea ce priveşte banii şi mai ales, economisirea lor. Cei care au trecut prin asta ştiu deja. Iată deci câteva sfaturi care te vor ajuta să economiseşti bani date de părinţi care s-au confruntat cu aceeaşi problemă, la un moment dat.

 

 

Sfaturi pentru părinţi #1: Bona

Deşi abia a venit pe lume copilul şi poate ţi se va părea că este cam devreme, trebuie să te gândeşti, totuşi, cu cine va sta copilul când va trebui să mergeţi la serviciu. Bunici, creşă, grădiniţă, bonă? Dacă variantă bonă vi se pare prea scumpă, aţi putea recurge la o soluţie mai avantajoasă. Situaţia ideală este să aveţi prieteni sau vecini cu copii de vârstă similară. Vă strângeţi un grup de 2, maximum 3 copii şi puteţi împărţi cheltuielile cu o bonă.

 

 

Sfaturi pentru părinţi #2: Haine, jucării, cărucioare, mobilă

Mulţi părinţi cad în ispită şi cumpără cele mai scumpe jucării, cele mai scumpe cărucioare, cele mai la modă haine etc. Abia după ce trec câteva luni îşi dau seama că de fapt, o bluză o poartă maximum 3 luni, o pereche de botoşei/pantofiori rămâne mică în două-trei luni, într-un cărucior nu poate sta mai mult de un an şi jumătate. Şi exemplele pot continua. O soluţie este să faci schimb cu o familie de prieteni sau de vecini sau să cumperi lucruri mai ieftine. Oricum vor rămâne mici atât de repede, încât nu merită să cheltui o avere pentru ele.

 

 

Sfaturi pentru părinţi #3: Mâncarea

Deşi pare că economiseşti bani şi timp cumpărând mâncare pentru bebeluşi, în realitate nu este deloc aşa. Investeşte mai bine într-un robot de bucătărie, cumpără fructe şi legume proaspete şi fă-i copilului o hrană sănătoasă. Alăptatul este o altă formă de economisire, care te va scuti de banii cheltuiţi pe formulele de lapte.

 

 

Sfaturi pentru părinţi #4: Bugetul

Nu-ţi vei da seama cât de mult cheltui până când nu treci pe hârtie. Notează-ţi în fiecare zi cheltuielile pe care le faci. Vei afla astfel pe ce şi câţi bani s-au dus. În acest fel vei avea un control total asupra banilor. Îţi vei da seama dacă respectivele cheltuieli şi-au avut sau nu rostul, iar data viitoare vei putea să-ţi remediezi greşeala.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (9)

 1. 27ralu spune:

  Si noi am cheltuit multi bani degeaba,ptr ca multe lucruri pe care i le-am cumparat nu le-a folosit deloc.si multe haine nu le-a purtat deloc si acum ii sunt mici.

 2. mamicadepuiut spune:

  eu sunt de parere ca nu este in zadar daca ii cumperi copilului mai multe hainute,daca ii ramn mici le poate purta alt copilas,la fel si cu jucariile,carutul…..daca e cu limita e bine

 3. cristachem10 spune:

  nu trebuie sa cheltuim o gramada de bani pe hainute

 4. ananaghi spune:

  noi am reusit sa economisim bani pentru casuta noastra fara sa o privam pe cea mica de nimic…totul in limita bunului simt…

 5. adelin_a spune:

  stiu ca nu suna prea bine dar eu am acceptat ajutorul celor care au vrut sa-mi ofere hainute si lucrusoare pt fetita…si ca sa mais cutesc din bani, am preferat sa cumpar hainute pt acasa de la second hand..

 6. asminasmin spune:

  e drep ca niciodata nu am putut sa fac economii,tare larga mai sunt la mana si in vreme de criza,noi am cumparat multe dar foarte multe lucruri a primit fetita la botez de la cele 3 perechi de nasi pe care le-a avut

 7. bktalina spune:

  pe hainute foarte rar cheltuiesc bani, multe le-am primit dar si cumnata mea mi-a adus de la nepotei
  jucarii ii cumpar cam odata pe luna ceva micut

 8. at_iulia spune:

  cam asa e :), cateodata cheltuim fara sa gandim prea mult, noroc ca mai avem pe cineva langa noi sa ne mai tempereze 🙂

 9. lorela02 spune:

  cheltuim mult pe lucruri inutile, hainele din fericire le avem de la o finuta mai mare… cumparam doar ceea ce avem neaparata nevoie.. jucari luma mai rar… ssi asa avem o gramada ca nu mai avem unde le pune

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu