Shop
Ultimele 100 de articole

Mai putin e mai bine? Ce trebuie sa stie toti parintii

21 septembrie 2015, , Vizualizări:
familie mai mult copii - sfatulparintilor.ro - pizabay_com

Tu ce faci cand copilul pare ca nu te asculta? Cel mai probabil tipi. Ce faci atunci cand copilul tau incearca sa rezolve o situatie? Cel mai probabil ii sari in ajutor sa-i dai solutiile.

Poate ca ar fi fost mai bine sa incerci sa iti mentii tonul vocii mai mic, poate ca ar fi fost mai bine sa nu-i dai direct solutii, ci una-doua idei, care sa-l ajute sa descopere solutia singur. Desigur, acestea sunt cazuri ideale, dar nu sunt imposibil de realizat.

In ziua de astazi s-a impamantenit ideea ca cei mici au nevoie de mai multa atentie, mai mult timp, mai multa dragoste. Dar este chiar nevoie de mai mult? Iata ce spun specialistii de la empoweringparents.com: “Mai putin e mai bine”!

 

 

NU exagera cu darurile si laudele

Atunci cand obisnuiesti sa-i dai prea multe copilului tau, el va deveni dependent de acele lucruri. Daca il lauzi prea mult, el nu se va putea baza pe fortele proprii, ci va astepta tot timpul sa-l valideze cineva.

 

 

Toleranta la “durerea”copilului

Sa presupunem ca, dupa ce si-a dorit sa plece in tabara, copilul se trezeste singur acolo si incepe sa se planga parintilor. Acestia, speriati de anxietatea si “durerea” copilului, se suie in masina si-l iau de acolo. Acasa, copilul va gasi liniste, iubire, iar parintii il vor consola ca n-a fost pregatit pentru tabara. Poate data viitoare! Dar oare data viitoare nu va fi la fel? N-ar fi fost mai bine ca parintii sa-l ghideze pe copil sa-si gestioneze fricile si anxietatile si sa-si controleze emotiile. “Salvandu-l” dintr-o problema nu inseamna ca parintii l-au invatat cum sa depaseasca problema respectiva, ci doar sa fuga de ea.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.