Orice parinte stie cat de importanta este gustarea pentru scoala a micutului sau si ce alegeri sanatoase trebuie facute pentru a-i asigura copilului necesarul de nutrienti din timpul pranzului. Greselile apar insa la ambalarea pachetelului, deoarece, in unele situatii, simpla punguta de plastic sau de hartie nu e suficienta pentru a tine la distanta bacteriile.
Specialistii in siguranta alimentatie iti vin in ajutor cu cateva sfaturi utile despre cum ar trebui ambalate gustarile pentru scolari. Astfel, prof. Don Schaffner, de la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA), spune ca alimentele pot fi pastrate proaspete pe tot parcursul zilei daca folosesti pungi de vinil, pe care sa le cureti cu apa calduta si sapun atunci cand cel mic revine de la scoala si sa le lasi la uscat peste noapte.
Schaffner, care este si purtator de cuvant pentru Institutul de Tehnologii Alimentare din SUA, este de parere ca, atunci cand pregatesti pachetelul de mancare pentru pranz, „e important sa te gandesti la perisabilitatea alimentelor. Alimentele perisabile nu pot rezista la temperatura camerei mai mult de doua ore – sau chiar de o ora in timpul verii, din cauza caldurii. Alimentele refrigerate corect pot rezista mult timp, dar majoritatea elevilor nu are la dispozitie un frigider in care sa-si poata pune cutiuta cu pranzul“.
Iata ce poti face ca sa te asiguri ca gustarea celui mic e ambalata corect, iar materialele folosite nu vor favoriza dezvoltarea bacteriilor:
Cumpara pungi de unica folosinta!
Acestea e bine sa aiba o banda de inchidere etans si se pot spala usor inainte de utilizare. Asa vei sti ca pranzul copilului tau este impachetat intr-un ambalaj curat.
Citeste continuarea: 1 2