Shop
Ultimele 100 de articole

Importanta socializarii pentru o dezvoltare armonioasa

28 august 2021, , Vizualizări:
Importanta socializarii

Socializarea cu alti copii este foarte importanta pentru puiul tau. Interactionand cu acestia, copilul invata, se dezvolta, descopera lumea. Oricat de multe sfaturi bune i-ai da tu ca parinte sau ar primi de la ceilalti membrii ai familiei, nimic nu inlocuieste invatarea prin a face. Iar alaturi de un prieten bun, totul se invata mai usor.

Impreuna cu prietenul sau cel mai bun, dar si intr-un grup mai mare de copii, puiul tau exploreaza lumea. Oamenii sunt fiinte sociale, si de aceea este foarte bine sa-i dai voie copilului tau, incepand cu varste cat mai fragede, sa intreprinda cat mai multe activitati cu cei de varsta lui.

Citeste si: Cat de bine ne fac retelele de socializare

Petrecerea timpului liber cu alti copii poate fi de tip cat mai variat:

– plimbari cu bicicleta

– diverse jocuri in parc sau in fata blocului

– desenat, colorat, decupat si alte astfel de proiecte hand-made

– practicarea unui sport

– dansuri sportive

– vizionarea desenelor animate sau a filmelor potrivite fiecarei varste, etc.

Nu rata nici: Retele de socializare: Cum influenteaza acestea creierul

Faptul ca cel mic petrece mult timp cu cei de aceeasi varsta este foarte benefic; relatia parinte-copil este una de subordonare, pe cand cea cu alti copii este una de la egal la egal. Astfel, ei se pot dezvolta normal din punct de vedere psihosocial.

Sociologii si expertii in educatie au demonstrat ca prin socializarea cu altii de aceeasi varsta, copilul invata sa devina membru functional al unui anume grup si experimenteaza valorile, credintele si comportamentele comune grupului, dezvoltandu-si capacitatea de a se integra in diverse medii sau de a reactiona in diverse situatii. Astfel, felul si cantitatea in care socializeaza un copil, va avea o mare influenta asupra modului acestuia de a percepe viata ca si adult.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.