Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Afla ce popor are cei mai buni parinti din lume si de ce

sfatulparintilor.ro-parinti-franta-dreamstime.com_.jpg

In desele vizite care au urmat in familii franceze, scriitoarea americana a descoperit ca parintii francezi isi invata copiii sa respecte nevoile adultilor, sa se joace singuri, sa fie fericiti si atunci cand sunt singuri. Daca mamele americane considera mai putin important sa-ti inveti copilul sa se joace singuri, mamele franceze au acest lucru in topul prioritatilor.

„Incet-incet am inceput sa realizez ca parintii francezi ii invata pe copii amanarea recompensei. Asta ii face pe copii mai calmi si mai docili. In schimb, parintii americani sunt obisnuiti sa le indeplineasca pe loc dorintele copiilor lor, ceea ce ii face pe acestia din urma sa reactioneze negativ la cel mai mic refuz. Ceea ce le lipseste copiilor americani, in mare parte, este autocontrolul. Americanii le cer copiilor lor sa fie rabdatori, sa-si astepte cuminti randul, sa imparta, insa rabdarea este o calitate care, de multe ori, le lipseste, in primul rand, parintilor. Un parinte francez mi-a povestit aventura pe care a trait-o in vizita la o familie de americani din sudul Californiei. <Nu am putut discuta nimic cu adultii. Copiii ne intrerupeau non-stop. Nu au asteptat ora mesei, deschideau cand unul cand altul frigiderul si-si luau ce pofteau. Ne-a uimit incapacitatea parintilor de a spune NU, si nonsalanta cu care copiii spuneau DA-DA… si faceau tot ca ei cand primeau un refuz. Copiilor americani le lipsesc limitele ferme, iar parintilor le lipseste autoritatea. In familiile franceze copiii au libertate, insa stiu ca nu trebuie sa depaseasca anumite granite, stabilite foarte ferm. Copiii francezi nu raspund, nu se angreneaza in negocierii cu parintii, daca stiu ca pana intr-un punct este limita permisa>”, explica Drukerman.

Autoritatea este un element cheie al parentingului francez si, poate, cel mai greu de stapanit. Insa parintii francezi isi impun autoritatea cu calm, fara sa tipe, ii invata pe copii ce e „voie” si „nu e voie” intr-o maniera pe care multa lume ar invidia-o: folosindu-se doar de tonul vocii ferme, fara tipete, insotita de o privire dezaprobatoare.

 

Cu siguranta vrei sa fii un parinte bun pentru copilul tau. Iar noi iti venim in ajutor! Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro si vei putea sa-ti consolidezi relatia cu copilul tau.

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

 

 

Tu ce pararere ai despre stilul francezilor de a-si educa copiii?

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 23/01/2013