Shop
Ultimele 100 de articole

Draga mama, ce inseamna pentru tine “a materna”?

19 februarie 2017, , Vizualizări: 2,541
mama copii iubire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-1910302_1920

V-ati pus intrebarea vreodata de ce sunt atat de multe boli femeiesti la sani si la aparatul genital in preajma varstei mijlocii a doamnelor, cand au copiii destul de mari sau cand realizeaza ca ceasul biologic nu le mai permite sa faca propriii copii biologici?

Este de notorietate in lumea psihosomaticii si a medicinei ezoterice si alternative – care explica cauzele mental emotionale din spatele unor boli – faptul ca problemele de sanatate pe care femeile le au la sani sau la uter, ovare, col, sunt provocate de conflictele existente in mintea lor pe tema maternitatii sau feminitatii proprii.

O nevoie biologica fireasca lasata pe pamant la mamifere este aceea de a se inmulti, de a da viata vietii mai departe pentru inmultirea speciei din care fac parte. Pentru a realiza acest scop, e nevoie de un partener, iar ca sa il aiba, tagma feminina are nevoie in mod instinctiv sa isi activeze armele de seductie si intreaga feminitate. Este stiut ca in perioada ovulatiei, cand estrogenul este dominant, femeile sunt atrase mai mult de barbatii tip macho, intrucat biologicul lor le spune ca se pot inmulti cu cineva ce emana sexualitate, deci reproducere. Cand trece faza calda de dorinta de inmultire si femeia isi vede puiul in uter, incepe etapa progesteronului care o calmeaza, o face sa fie asezata si dornica de cuibul ei in care sa isi creasca puiul, iar in aceasta etapa ea este mai atrasa de barbatii seriosi, asezati, responabili, care sunt un garant de stabilitate de cuib.

 

Prima parte a notiunii de maternitate este astfel realizata, femeia dezvolta in pantecul ei o noua viata si o naste la momentul potrivit.

Dupa ce puiul vine pe lume, mama incepe sa isi ingrijeasca copilul pentru a-l aduce, instinctiv, in faza in care el sa poata avea grija singur de el din toate punctele de vedere pentru un mamifer matur.

 

Specia umana insa este singura specie care face un talmes balmes fata de normalul biologic si isi extinde aceasta grija si maternare cu mult peste limita fireasca. In natura nu vezi animale care stau atat de mult timp cu copiii lor sau care locuiesc cu ei sau ii bat la cap ce sa faca si ce nu, cum e mai bine si cum nu. Sa ne amintim de celebrul film Disney “Bambi” si vedem acolo cam cum e cu maternarea la animale. Exista in mod natural abandonarea instinctiva a propriei creatii in palmele binefacatoare ale gratiei divine de la care a si venit, in primul rand, copilul, pentru rostul si scopul lui pe Pamant.

Multe dintre noi nici nu ne punem problema sa stim sa ne raspundem la intrebare pentru ca nu ne gandim la acest verb “a materna”.

In mod firesc, deducem faptul ca a materna in armonie are trei pasi simpli si clari:

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu