Shop
Ultimele 100 de articole

DOVEDIT stiintific! Parintii care fac aceste lucruri au copii de succes

09 ianuarie 2019, , Vizualizări:
succes copii

Telul evident al fiecarui parinte este sa aiba un copil fericit care sa devina un adult de succes. Care sunt abordarile care vor duce la indeplinirea acestui tel veti afla in continuare.

 

Afla aici care sunt piedicile pe care parintii le pun copiilor in calea succesului lor.

 

Potrivit stiintei, ACESTEA sunt cele 7 obiceiuri ale parintilor care cresc copii de succes!

 

1.     Le citesc povesti

Cititul nu doar ca va ajuta la imbogatirea vocabularului copilului, la dezvoltarea lui intelectuala, ci si la dezvoltarea emotionala. Timpul petrecut unul in bratele celuilalt citind o poveste contribuie la dezvoltarea unei relatii puternice intre parinti si copii.

 

 

2.     Muncesc

Psihologii spun ca mamele casnice le transmit copiilor ideea ca rolul femeii este sa stea acasa, sa gateasca si sa faca ordine si le stirbesc din ambitie. Studii realizate la Universitatea Harvard au scos la lumina faptul ca persoanele crescute de mame casnice au o cu totul alta abordare asupra vietii decat copiii crescuti de mame care au avut serviciu. De exemplu, fetele crescute de catre mame care au muncit aveau salariu mai mare decat cele educate de femei casnice, iar baietii crescuti de mame care au mers la serviciu participau mai mult la treburile casnice decat cei crescuti de mame casnice.

 

 

3.     Limiteaza accesul la ecrane

Asociatia pediatrilor americani avertizeaza asupra faptului ca un consum mare de ecrane are efecte devastatoare asupra creierului copiilor. Cu cat petrec mai mult timp in fata televizorului, tabletei, computerului, copiii isi pierd abilitatea de a se concentra, isi pierd atentia si nevoia de socializare.

Iata cat timp ar trebui sa petreaca un copil in fata ecranelor, in functie de varsta:

 

 

4.     Ii pun la treaba

In 2015, specialistii de la Harvard au adus la lumina faptul ca treburile casnice ii invata pe copii de mici sa fie responsabili. Ei ar trebui sa faca in fiecare zi lucruri in functie de varsta lor, inca din primii ani.

Te mai poate interesa 5 treburi casnice pe care copiii ar trebui sa le faca. Ghid pe varste

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu