Cum sa ai copii mai fericiti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa ai copii mai fericiti

Cum sa ai copii mai fericiti

4. Recunostinta te face un prieten mai bun si iti inbunatateste relatiile

Potrivit mai multor studii, recunostinta te ajuta sa ai un comportament social bun, esti mai saritor in ajutarea prietenilor, in special in probleme de ordin emotional. De asemenea, practicarea recunostintei ajuta la intarirea relatiilor atat intre partenerii de viata, cat si intre prieteni si colegi.

 

 

5. Daca esti recunoscator, dormi mai bine

Si somnul are de castigat de pe urma practicarii recunostintei.Astfel, daca scrii intr-un carnetel lucrurile pentru care esti recunoscator, inainte de culcare, adormi mult mai repede decat de obicei. Cel putin asa reiese dintr-un studio publicat in Psychology Today.

 

 

6. Gratitudinea imbunatateste sanatatea

Practicarea recunostintei aduce beneficii si la capitolul sanatate. Intr-un studiu publicat in 1995, in Jurnalul American de Cardiologie, se arata ca recunostinta si emotiile pozitive contribuie la reglarea tensiunii artriale si a pulsului. De asemenea, optimismul generat de exercitiile de recunostinta, ajuta la intarirea sistemului imunitar. Intr-un studiu realizat la Universitatea din Utah, s-a demonstrate ca studentii cu un nivel ridicat al optimismului aveau mai multe celule imunitare decat cei pesimisti.

 

 

7. Recunostinta ajuta la recuperearea dupa o pierdere

Intr-un studiu publicat de WebMD.com, se arata ca evenimentele negative contribuie la cresterea numarului de oameni care practica recunostinta. Astfel, ei se protejeaza instinctive, de sentimentele negative cauzate de pierderile unor oameni dragi. Potrivit WebMD, in Statele Unite s-a inregistrat o crestere a numarului de practicanti ai exercitiilor de recunostinta dupa atentatele din septembrie 11 septembrie.

Imagine de Pexels de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/01/2020