Shop
Ultimele 100 de articole

Cum poti creste un copil fericit, care va deveni un adult de succes

04 iunie 2021, , Vizualizări:
Cum poti creste un copil fericit - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2717347_1920

2. Transforma munca in joaca

Cu totii trebuie sa facem in viata si lucruri pentru care nu avem tragere de inima (sedinte plictisitoare, spalatul vaselor etc.), dar, daca vom aborda aceste lucruri cu un obiectiv pozitiv, nu ne vom plictisi si nu vom fi coplesiti de negativism. Modalitatea in care privim lucrurile conteaza enorm. Specialistii sustin ca nu trebuie sa fim… „martiri“ pentru a avea succes in viata, ci sa invatam sa ne distram si sa facem placuta orice situatie.

Incearca sa pui acest sfat in practica si transforma munca in joaca atunci cand vine vorba despre tine si copilul tau. Daca il vei ruga sa-si stranga jucariile, el va refuza. Dar, daca ii vei sugera sa va jucati cat face acest lucru, va fi incanta de idee. In timp, copilul va invata sa abordeze responsabilitatile (casnice sau de alta natura) in asa fel incat sa fie mai placute, chiar daca nu are chef sa le execute – in loc sa se planga mereu.

3. Ridica standardele

Specialistii considerau ca nivelul de fericire al fiecaruia are o cauza genetica, dar aceasta ipoteza s-a dovedit a fi una falsa. Exista cai dovedite prin care poti sa-ti ridici nivelul de fericire. Acestea includ: meditatia, descoperirea unui lucru pe care il astepti cu nerabdare, actele de bunatate, infuzia de pozitivism in jurul nostru, exercitiile fizice, cheltuirea banilor mai degraba pe experiente decat pe lucruri si folosirea punctelor noastre forte.

Pentru ca noi controlam lumea copiilor nostri, putem introduce in viata lor fiecare element amintit anterior. Concentreaza-te pe cate un aspect pe saptamana sau pe luna: poti dezvolta o meditatie pe care sa o faci impreuna cu copilul? Urmeaza cumva o excursie despre care ati vorbit si pe care ati planificat-o impreuna? De ce sa nu le duceti impreuna niste flori – si niste fericire – unor rude sau vecini in varsta?

Aminteste-ti elementele de pe lista mentionata in timp ce iei decizii referitoare la cheltuirea banilor sau la petrecerea timpului, iar tu si copilul tau veti fi cu siguranta mai fericiti. Acesta este un rezultat in sine, dar, daca esti ingrijorata in privinta rezultatelor, poti avea incredere in ceea ce spun specialistii: copilul tau va avea mai mult succes si i se vor intampla si multe alte lucruri pozitive care se trag din acest lucru.


Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de Andreas Wohlfahrt de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.