Shop
Ultimele 100 de articole

10 ponturi simple sa ai un copil inteligent

22 octombrie 2020, , Vizualizări:
copil inteligent - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - games-2801332_1920

Sfat 8 copil inteligent: Jocurile de logica dezvolta creierul mai mult decat cele de relaxare/distractie/amuzament

Jocuri precum sah, puzzle, lego sau cuvinte incrucisate, criptograme sau Sudoku imbunatatesc substantial aptitudinea copiilor. Le stimuleaza in mod specific capacitatea de a lua decizii, de a gandi destept, analitic si de gasi solutii rapide si clare de rezolvare a problemelor.

Sfat 9 copil inteligent: Cititul imbogateste atat creativitatea cat si logica

Indiferent care este forma prin care un copil vine in contact cu cititul, fie ca i se citeste la culcare, fie ca isi citeste singur, fie ca citeste tare sau in gand, lui i se dezvolta puternic atat emisfera stanga, cat si cea dreapta din punct de vedere evolutie intelectuala. Orice tip de carte ii stimuleaza copilului creativitatea, imaginatia, logica si gandirea secventiala.

Sfat 10 copil inteligent: Hranirea curiozitatii creeaza o minte deschisa ce capteaza si se adapteaza la tot ce e nou

Curiozitatea, dorinta nestavilita de a descoperi ce nu stie, sunt trasaturi pe care parintii trebuie sa le cultive, nu sa le inhibe la copii. Orice presupune a invata ceva nou, a se implica in activitati care il confrunta cu ce nu stie, orice hobby nou, trebuie incurajate de parinti. Curiozitatea naturala creste, deci, si inteligenta.

Aceste 10 sfaturi de a creste nivelul de inteligenta al copilului tau an dupa an sunt realiste, deloc dificile, la indemana oricarui parinte atent si prezent in viata copilului sau. A crea un mediu in care copilul este expus la aceste tehnici si este permanent incurajat a dovedit ca aduce rezultate direct proportionale cu inteligenta, deci cu sansa spre succes si adaptabilitate la nou si schimbare pentru viitorul adult care este copilul tau.

Imagine de Design_Miss_C de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.