Shop
Ultimele 100 de articole

Ce trebuie sa stii despre atasamentul copilului

28 martie 2016, , Vizualizări:
atasament-imbratisare-sfatulparintilor.ro

Ce inseamna atasamentul bebelusului fata de parintii sai? Inseamna mai mult decat sa-i fie dor de tine cand iesi din camera? Este atasamentul ceva bun pentru sanatatea emotionala a copilului? Vestea buna este ca parintii pot imbunatati legatura emotionala dintre ei si copii si, astfel, le vor da astfel un bun start in viata sociala.

 

 

Ce este atasamentul?

Psihologii spun ca atasamentul este legatura emotionala pe care bebelusul o dezvolta fata de un adult. De obicei, atasamentul se face fata de o singura persoana (deseori mama, gratie timpului petrecut mai mult alaturi de aceasta in primii ani), insa un copil poate crea legaturi de atasament fata de mai multe persoane.

 

 

Ce se intampla?

Bebelusii prefera adultii. Pana la varsta de 3 luni, copiii fac deja diferente intre persoane, dar inca se bucura daca cineva strain ii gadila. Pe la varsta de 7 luni, bebelusii incep deja sa-si arate preferintele fata de o persoana sau alta si manifesta anxietate daca acea persoana pleaca de langa ei. Tot la aceasta varsta bebelusii incep sa se simta inconfortabil cu prezenta strainilor. La 9 luni, bebelusii devin mai independenti, formeaza legaturi sociale, cu alti copii sau cu rude. Totusi, persoana fata de care sunt atasati va continua sa ramana in centrul universului lor emotional.

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu