7 lucruri pe care educatorii si invatatorii ar vrea ca parintii sa le stie inainte sa-si inscrie copiii la scoala sau gradinita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 lucruri pe care educatorii si invatatorii ar vrea ca parintii sa le stie inainte sa-si inscrie copiii la scoala sau gradinita

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 7 lucruri pe care educatorii si invatatorii ar vrea ca parintii sa le stie inainte sa-si inscrie copiii la scoala sau gradinita
parintii sa le stie

Desi pare mult pana la toamna viitoare, cand multi parinti isi vor duce pentru prima data copiii la gradinita sau la scoala, timpul trece repede si ar trebui sa ii pregatiti pe cei mici pentru noua etapa din viata lor.

 

Iata cateva lucruri pe care educatorii si invatatorii ar vrea ca parintii sa le stie.

 

 

1. Treaba ta nu s-a terminat dupa ce ai lasat copilul la gradinita/scoala

Multi parinti cred ca, odata ce si-au lasat copiii la gradinita sau la scoala, este treaba educatorilor si invatatorilor sa ii educe pe cei mici. Lucru total neadevarat. Educatorii si invatatorii au nevoie de parteneri de incredere si cine poate fi mai de incredere decat parintii copiilor. Informati educatorii/invatatorii despre evenimentele din viata familiei care ar putea sa influenteze comportamentul copiilor, astfel incat acestia sa stie cum sa ia copilul si cum sa vorbeasca cu el.

 

 

2. Stimuleaza curiozitatea copilului

Gradinita si scoala sunt locuri unde copilul invata, nu sunt locuri unde sa-ti lasi copilul cat esti tu la serviciu. Asadar, stimuleaza copilul sa fie curios, sa puna intrebari, sa fie atent, sa ceara sfatul atunci cand nu stie, sa fie activ, sa nu fie timid.

 

 

3. Studiaza

Copiii au nevoie de exercitiu si cand sunt acasa. Lucreaza cu el ce au invatat la gradinita/scoala. Pune-te la curent cu manualele, astfel incat sa ii poti explica si tu anumite notiuni pe care nu le-a prins in timpul orelor. Daca nu stii cum sa-i explici pe intelesul lui, poti ruga invatatoarea sa te ajute.

 

 

4. Joaca-te

Copilul invata prin joaca, asa ca nu-l forta sa stea numai cu burta pe carte. Lasa-l sa se joace cu prietenii, colegii si joaca-te si tu cu el din cand in cand. Sunt multe lucruri de invatat prin joaca, inclusiv lectiile de la scoala.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 20/12/2019