Shop

Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare

12 iunie 2017, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Educaţie copii: 20 de vorbe sau fapte ale părinţilor care induc copiii în eroare

Pentru fiecare părinte în parte, capitolul “educaţie copii” este primordial. Toţi părinţii îşi doresc să fie admiraţi prin exemplul de educaţie a copiilor lor. Iar educaţia copiilor este unul dintre cele mai grele examene pe care trebuie să le dea părinţii. Pentru că de ei depind dezvoltarea frumoasă şi armonioasă a copiilor, adulţii de mâine, şi viitorul societăţii.

Este cunoscut faptul că foarte importantă în reuşita educaţiei unui copil este consecvenţa si coerenţa dintre vorbe şi fapte. Copiii nu fac neapărat ce le spunem să facă, ci fac ceea ce văd la noi că facem. Puterea propriului nostru exemplu, bun sau rău, îi urmăreşte toată viaţa.

În acest context, iată un top 20 de vorbe sau fapte pe care părinţii le fac şi care îi induc în eroare pe copii, iar părinţii nu-şi dau seama că astfel, cei mici nu mai ştiu ce e bine şi ce e nu.

 

 

Educaţie copii – despre cum te porţi cu ceilalţi

1. Ţipi în timp ce-i spui copilului că nu e frumos să ţipe.

2. Îi spui copilului că este periculos să vorbească cu străinii şi, totuşi, îl forţezi să-i spună la revedere vânzătoarei de la alimentara.

3. Îi spui că nu trebuie să lase pe nimeni să-l atingă, dacă nu se simte confortabil, şi, totuşi, îi permiţi mătuşii tale care-l vede cel mult o dată pe an, să-l ia în braţe, chiar dacă copilul nu vrea.

4. Îi spui copilului că n-ai un leu pentru bomboane şi după 5 minute îţi cumperi o cafea de 5 lei.

5. Îl înveţi să-şi împartă jucăriile, însă dacă-ţi cere telefonul mobil nu-l laşi să se joace cu el.

6. Când loveşte sora/fratele sau pe altcineva, îl tragi de-o parte, îi spui că nu este frumos să lovească oamenii, iar apoi îl loveşti şi tu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , , , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (8)

 1. adelin_a spune:

  interesante sfaturi… cu siguranta o sa pun in aplicare multe dintre ele:)

 2. elena.nalbaru spune:

  Multumim pentru sfaturi, ne sunt de mare ajutor!

 3. asminasmin spune:

  utile sfaturi

 4. oanap85 spune:

  chiar sunt adevarate vorbele astea

 5. mari spune:

  foarte interesante sfaturi,multumim,e bine sa ne documentam.

 6. at_iulia spune:

  :)…nu am cuvinte …mult adevar…un articol reusit!

 7. 27ralu spune:

  Intr-adevar,asa e.uneori copiii nu mai stiu ce sa creada.

 8. Mihai spune:

  Nimic de aici nu face parte pentru o educatie reala si nu e tema pentru adultii care sunt conditionati de un Sistem care la randul lor au fost conditionati de Regulile Sistemului si sunt conditionati in continuare anihilandu-le Sentimentele prin desigur, Regului si Frica de acesta. De altfel daca si tu te bazezi pe asa zisa Educatie din scoli gresesti in continuare la fel ca ceilalati adulti. Legi. Regului si Frica.
  Scriu de multi ani articole despre Sentimentele Umane dar nu le considerati plauzibile fiindca nu scrie pe fruntea me Michale Jackson ori pe piept, Bush fiindca si ei sunt inca personalitati. Asa ca nici cel care a scris articolul nu intelege ce inseamna o reala experienta de Viata si nici redactia daca exista pentru a reda acest articol. In primul rand sa sti ca nu e necesara nici o educatie din zilele de azi sau din oricare trecut pentru ca se bazeaza doar pe interes propriu si nicidecum pe sentimente fiindca nici unul din voi ca parinti nu aveti si nu ve-ti avea timp vreodata pana cand nu Va regasi-ti Inimile de Copil ca sa simititi Creatia lui Dumnezeu mai ales Oamenii de lnga Voi care Simt v-a fost anihilat de catre Sistem iar voi ca parinti continuati sa impune-ti doar Regulile Sistemului care e interesat doar in Platitori de Taxele de mai tarziu si pentru Copiii vostrii care doresc sa devina cat mai repede Adulti independenti si Egoisti desigur dupa Regulile Sistemului.
  Am solutia doar ca nu scrie pe fruntea mea ca sint vre-o personalitate. Asta depinde de Voi sa ma recunoaste-ti daca in realitate doriti o relatie reala cu Copiii Vostrii.

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu