Shop
Ultimele 100 de articole

5 lucruri pe care parintii trebuie sa le stie despre motivarea copilul

29 noiembrie 2015, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-educatie-copii.jpg

 

5. Puterea exemplului

Nu poti cere copiilor tai sa nu se mai certe, daca tu si partenerul de viata aveti tot timpul conflicte, chiar si minore. Nu uita de bunele maniere, de cuvintele magice – te rog si multumesc. Nu spune copilului tau “Asteapta o clipa” daca stii ca activitatea care te retine va dura mai mult de 20 de minute. Daca faci asta, atunci nu te mira de ce atunci cand ii spui copilului tau sa faca X, va dura o vesnicie pana cand va face ce i-ai spus, desi a spus “o clipa, te rog”.

 

 

Pana nu de mult, specialistii credeau ca succesul deplin al unui copil depinde de abilitatile sale cognitive, inteligenta se masura cu ajutorul testelor. Insa, succesul unui copil depinde de mult mai multe lucruri: perseverenta, autocontrol, curiozitate, constiinciozitate, curaj, incredere de sine si optimism.

Aceste calitati se obtin printr-o relatie foarte buna cu parintii. Sunt multe lucruri pe care parintii le pot face pentru a influenta dezvoltarea copiilor. Unul dintre ele este experienta. Copiii trebuie lasati sa experimenteze, sa greseasca, sa esueze, sa dea inapoi si sa incerce din nou. Desigur, bucurandu-se de tot suportul emotional al parintilor.

 

Sursa: Parents.com

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.