5 credinte limitative despre prosperitate pe care sa nu le impartasesti copiilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 credinte limitative despre prosperitate pe care sa nu le impartasesti copiilor

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 5 credinte limitative despre prosperitate pe care sa nu le impartasesti copiilor
credinte limitative despre prosperitate

Experientele acumulate inainte de a deveni parinti se cimenteza in credinte pe care avem tendinta de a le transmite mai departe copiilor nostri. Unele dintre ele ne sunt de folos atat noua, cat si copiilor, insa altele nu fac decat sa se transforme in bariere pentru bunastare.

Iata 5 credinte limitative despre prosperitate pe care ar trebui sa nu le transmiti mai departe copiilor, asa cum au fost ele prezentate de Urania Cremene, expert pentru Romania Parent’s Toolshop, in cadrul evenimentului Social Media for Parents.

1. Banii sunt ochiul dracului

Ar trebui sa acceptam cu totii ca banii nu sunt ceva bun sau ceva rau, ci ceva care foloseste drept schimb. Noi oferim produse/servicii pentru care primim bani. Cu cat suntem mai buni, cu cat oferim ce avem noi mai bun, cu atat vom avea bani mai multi.

2. Daca fac ceva din placere nu pot cere bani

Foarte multi oameni care fac lucruri din placere nu pot cere bani pentru produsul sau serviciul respectiv. Insa, daca noi insine nu ne valorizam, nu putem avea pretentia ca altcineva din afara sa ne aprecieze la adevarata valoare.

Urmareste si: Video 16 Sfatulparintilor.ro: Tu ai credinte limitative despre bani? Ce exista in mintea ta care te impiedica sa atragi banii doriti?

3. Pentru a reusi trebuie sa ai noroc

Exista sanse si oportunitati oriunde ne-am afla. Insa doar in noi sta puterea de actiune. Noi insine hotaram daca ne urcam sau nu intr-un tren sau daca luam decizia sa-l pierdem. Nu norocul ne ajuta, ci concentrarea de a face ceva intr-o anumita directie.

4. Facturile ma omoara

Atunci cand platim o factura nu trebuie sa ne concentram pe banii pe care i-am dat, ci pe cat de privilegiati suntem ca ne putem bucura de serviciul respectiv. Sunt oameni care nu au curent electric, sunt oameni care nu au servicii curente de apa si canalizare.

5. Nu pot / Nu sunt in stare / Nu merit

Fiecare om ar trebui sa faca lucrurile care ii plac, sa se directioneze catre o cariera pe care sa o faca cu pasiune si sa devina cel mai bun in domeniul respective. Un domeniu in care sa poata, sa fie in stare si sa merite aprecierile si banii care ii vin din acesta munca.

Atunci cand nu iti apreciezi partenerul de viata la adevarata valoare, el pleaca in alta parte. Asa cum clientii pe care ii ai isi indreapta atentia catre alt furnizor de produse si servicii daca nu-I tratezi cum se cuvine, exact asa si banii aleg sa mearga la altcineva daca nu ai despre ei cea mai buna parere.

Nu rata nici: Da-ti un restart! 10 credinte limitative pe care sa le uiti

Urania Cremene este trainer certificat si a tinut cursuri de leadearship pentru aproximativ 4000 de manageri ai marilor companii din Romania. Din 2010 este certificata ca expert in parenting de catre Parent’s Toolshop Inc SUA si detine in exclusivitate aceasta licenta in Romania si in Europa de Est.

© Mcininch | Stock Free Images

Data articol: 12/10/2021