12 lucruri mici pe care le poti face, astfel incat copilul tau sa se simta iubit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 lucruri mici pe care le poti face, astfel incat copilul tau sa se simta iubit

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 12 lucruri mici pe care le poti face, astfel incat copilul tau sa se simta iubit
copilul tau sa se simta iubit

Ce te facea sa te simti iubit, cand erai mic? Iti amintesti de momentele speciale petrecute impreuna cu parintii tai, de vacantele in care ai mers cu ei, de secretele pe care le impartaseai cu ei, de temele pentru acasa la care acestia te-au ajutat.

Acum esti si tu parinte si cu siguranta depui eforturi ca si copilul tau sa se simta iubit. Iata 12 lucruri marunte pe care sa le faci astfel incat copilul tau sa se simta iubit.

  1. Opreste telefonul

In momentul in care ajungi acasa, iar copiii vin de la scoala, opreste telefonul si acorda-le toata atentia ta. Un sondaj de opinie efectuat in Suedia a scos la iveala faptul ca 33% dintre copiii care au pariticipat s-au declarat nemultumiti de faptul ca parintii lor stau tot timpul la telefon.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
  1. Opreste televizorul in timpul mesei

E cam greu pentru copii sa concureze cu televizorul. Mesele in familie ar trebui sa fie momente speciale, in care fiecare membru spune ce s-a intamplat peste zi. Comunicarea este foarte importanta, iar bucuria de a impartasi momente speciale impreuna este de nepretuit.

  1. Sarutul de noapte buna

Iti aduci aminte de momentele din copilarie cand mama sau tata iti citeau povesti la culcare, apoi te sarutau de noapte buna, iar tu dormeai linistit si simtind legatura puternica dintre voi? Acelasi lucru il poti face pentru copilul tau.

  1. Arata-ti iubirea

Copiii care se simt iubiti vor avea respectul de sine mai dezvoltat decat copiii care nu se simt iubiti. Un sarut, o imbratisare calduroasa, toate acestea vor contribui la reducerea riscului ca cel mic sa aiba comportament agresiv si antisocial. Cum adolescentii vor fi putin rusinati daca sunt imbratisati in public, niste cuvinte care sa le arate ca sunt apreciati si respectati vor prinde de minune.

De asemenea, le poti lasa mesaje dragastoase sub perna sau langa cana cu lapte. Astfel de surprize vor fi foarte apreciate de copii.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 24/02/2020