10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur

sfaturi pentru siguranta copilului
  1. Sa nu urce in lift cu straini

Copilul trebuie sa stie ca nu trebuie sa se urce in lift cu persoane straine. De asemenea, cand asteapta liftul, trebuie sa stea cu spatele la perete, pentru a vedea daca se apropie cineva de el. In cazul in care se apropie un strain, copilul trebuie sa pretinda ca a uitat ceva sau ca trebuie sa verifice cutia postala. Daca stainul insista, copilul ar trebui sa-i raspunda politicos ca parintii l-au invatat sa nu urce in lift decat singur. Daca adultul il forteaza sa intre in lift, copilul trebuie sa stie ca este foarte important sa tipe, sa loveasca si sa muste atacatorul.

  1. Sa nu spuna ca este singur acasa

Copilul trebuie sa stie ca daca esti singur acasa si bate cineva la usa, nu trebuie sa deschida usa. Copilul nu trebuie sa dezvaluie faptul ca este singur acasa. Nici macar daca strainul pretinde ca este prieten sau angajatul vreunei companii de utilitati. Daca strainul insista sau incearca sa deschida usa, copilul trebuie sa-si alerteze imediat parintii, vecinii si chiar politia.

  1. Sa nu-si faca prieteni online

Avertizeaza-ti copilul cu privire la pericolul din lumea online. “Vecinul Mihaita de 10 ani” poate fi un adult gata sa profite de pe urma inocentei sale. Invata-ti copilul sa nu divulge date personale strainilor, chiar daca sunt copii. Copilul nu trebuie sa accepte sa se intalneasca cu prietenii virtuali.

Sursa: brightside.me

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 24/09/2019