10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur
sfaturi pentru siguranta copilului

Sfaturi pentru siguranta copilului. Peste 2800 de cazuri de minori disparuti au fost sesizate in prima parte a anului 2019, au precizat reprezentantii Politiei Romane. In total, 2.824 de cazuri de disparitii. Oamenii legii au solutionat 2.954. Cifra este mai mare deoarece o persoană poate fi semnalata dispărută de mai multe ori in intervalul de timp mentionat.

Este adevarat, copiii au nevoie si de independenta, insa inainte de a-l lasa singur e nevoie sa-l inveti anumite lucruri menite sa-i asigure protectia, mai ales dupa cazurile Caracal si Dambovita.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Iata 10 sfaturi pentru siguranta copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur!

  1. Nu-i dezvalui numele

Nu scrie numele copilului tau pe ghiozdan, haine sau alte obiecte personale. Poti scrie pe etichete numarul tau de telefon astfel incat, daca sunt pierdute, cel care le gaseste sa te poata contacta.

Cand un strain stie numele copilului ii poate castiga increderea mai usor.

  1. Sa fuga de masini in directia opusa

Cu totii ne invatam copiii sa nu se urce intr-o masina straina. Insa o alta regula este la fel de importanta. In cazul in care o masina straina opreste langa ei sau merge in paralel cu ei, copiii trebuie sa alerge in directia opusa. Va castiga astfel timp sa strige dupa ajutor si sa alerteze trecatorii.

  1. Inventeaza o parola

Daca cineva strain ii spune copilului tau ca a venit sa-l ia in locul parintilor, primul lucru pe care trebuie sa-l intrebe copilul este “Cum ii cheama pe parinti si care este parola”. De preferat ca aceasta sa nu aiba nicio legatura cu numele voastre sau cu data nasterii, care pot fi aflate destul de usor.

  1. Aplicatii de localizare

Gratie GPS-ului, iti poti localiza copilul cu ajutorul aplicatiilor care nu monitorizeaza doar locul in care se afla cel mic, ci si cata baterie mai are telefonul lui.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 24/09/2019