10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 SFATURI esentiale pentru SIGURANTA copilului tau. Invata-l aceste lucruri ca sa se apere singur

sfaturi pentru siguranta copilului
  1. Gadget-uri cu buton de panica

Exista gadget-uri care au buton de panica (ceasuri, bratari, medalioane, brelocuri). Cu ajutorul unor aplicatii, parintele poate vedea pe telefon unde este copilul, in cazul in care s-a activat butonul de panica.

  1. Sa strige “NU il cunosc!”

In cazul in care cineva strain incearca sa-l ia cu forta, copilul trebuie sa se comporte urat, sa tipe, sa muste, sa loveasca, sa atraga atentia cu orice pret, chiar daca ii este frica. De asemenea, copilul trebuie sa strige cat poate de tare “NU il (o) cunosc. Vrea sa ma ia cu forta!”.

  1. Sa pastreze distanta

Copilul trebuie sa stie ca nu este obligat sa vorbeasca oamenilor pe care nu ii cunoaste. O conversatie n-ar trebui sa dureze mai mult de 5-7 secunde. Cel mai bun lucru cand este abordat de un strain este sa plece si sa caute un loc in care este in siguranta. In timpul conversatiei, distanta fata de strain trebuie sa fie mai mare de un metru. Daca strainul incearca sa se apropie, sa faca un pas in spate, astfel incat sa pastreze distanta.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 24/09/2019