10 lucruri “periculoase” pe care copiii ar trebui sa le faca - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 lucruri “periculoase” pe care copiii ar trebui sa le faca

lucruri pe care copiii ar trebui sa le faca
Credit foto: Imagine de 165106 de la Pixabay

Joaca

Multi copii au un program mai mult decat incarcat. Lectii de pian, de yoga, de chineza si alte activitati extrascolare menite sa le asigure un viitor luminos. Dar cand mai au timp de prezentul lor? Mai au ei timp sa se joace? Joaca este esentiala pentru dezvoltarea abilitatilor intelectuale, sociale, emotionale. Copiii invata prin joaca sa-si controleze impulsurile, sa-si astepte randul, sa interactioneze cu ceilalti etc.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa

Cutitul si foarfecele

Iata doua obiecte foarte periculoase. E adevarat ca exista riscul sa te tai, insa interzicerea utilizarii lor ii priveaza pe copii de aceasta lectie. Cheia nu este sa pui obiectele ascutite sub cheie, ci sa ii lasi pe copii sa le manevreze cu atentie sub supravegherea ta.

Sa faca si sa desfaca

Ai in casa aparate vechi? Lasa-ti copilul sa le desfaca, sa foloseasca surubelnita, ciocanul si alte unelte. Vor capata dexteritate. In plus se vor bucura de oportunitatea de a-si satisface curiozitatea. Totodata, copiii vor fi incurajati sa invete sa repare lucruri prin casa.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa

Sa gateasca

E drept ca se va face mizerie in bucatarie, insa ce bine le va prinde cand vor fi mai mari. Daca stii sa gatesti, vei avea mai multa incredere de sine, vei fi mai motivat, vei invata mai multe despre mancarea sanatoasa, vei incerca mai multe ingrediente si mai multe preparate. Pe langa toate acestea, copilul va sta departe de televizor, calculator sau alte gadget-uri si mai aproape de parinti.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 10/12/2023