Shop
Ultimele 100 de articole

10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata unui parinte

13 noiembrie 2017, , Vizualizări:
sfatulparinitlor.ro - familie - freedigitalphotos.net

Atunci cand devii parinte, toti cunoscutii si multi necunoscuti se grabesc sa ofere sfaturi. Insa adevarul este ca tot ce are nevoie sa auda o femeie insarcinata este: „Felicitari!”, iar unica vorba pe care o aude un parinte este: „Faci o treaba minunata!”.

Toti cei care au copii stiu faptul ca a fi parinte este unul dintre cele mai dificile job-uri din lume. Pentru ca nu exista un manual care sa iti arate ce sa faci in fiecare moment, de multe ori ai impresia ca te afli in intuneric si trebuie sa pasesti cu grija. Cand cineva iti ofera un sfat pe care nu l-ai cerut, mesajul ascuns este, „Ce faci tu este gresit!” – iar acesta este ultimul lucru de care orice parinte iubitor are nevoie.

 

Iata 10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata unui parinte:

 

 

  1. „Nu-ti face griji, vei scapa de surplusul de kilograme odata ce vei naste”

Greutatea unei femei nu ar trebui niciodata comentata. Mai ales atunci cand este insarcinata.

 

 

  1. „Dupa ce vei avea un copil viata ta se va sfarsi”

Este adevarat ca odata cu venirea pe lume a bebelusului anumite elemente din viata ta vor trebui ajustate, insa nu este nevoie sa discuti asta decat daca viitorii parinti te intreaba ceva. In ciuda faptului ca unele lucruri nu mai sunt la fel, aparitia micutului nu inseamna inchisoare pe viata pentru niciunul dintre parinti.

 

 

  1. „Uite ce trebuie sa faci in situatia…”

Te-am intrebat ceva?! Orice sfat nesolicitat – indiferent ca este vorba despre alaptat, somn si orice alte provocari cu care se confrunta alti parinti – este invaziv si lipsit de respect si, adesea, submineaza increderea de sine si asa fragila a noilor parinti.

 

 

  1. „Copilul tau ar fi trebuit sa faca asta pana acum. Sa mergeti la un specialist cu el”

Orice comentariu care indica o comparatie cu graficele de crestere si dezvoltare ar trebui pastrat pentru sine. Este doar o parere si ar trebui sa li se dea credit parintilor cand este vorba despre dezvoltarea micutului lor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.